Succesinbeeld
Image default
Onderwijs

Een school kiezen voor je vervolgopleiding

Bij het maken van een studiekeuze zal het kiezen van een opleiding in de meeste gevallen centraal staan. Het is daarnaast echter ook belangrijk om aandacht te besteden aan het maken van een keuze in waar je deze opleiding wilt gaan volgen. Er zijn meerdere factoren die een rol zullen spelen bij het maken van deze keuze. Zo is het bijvoorbeeld zo dat niet alle opleidingen door elke school worden aangeboden. Ook de mogelijkheid tot online of offline leren zal van invloed zijn op de keuze van een school. Tenslotte speelt de reistijd van en naar school en de bereidbaarheid om te verhuizen voor veel mensen een rol in het kiezen van een school.  

Het bekijken van de beschikbare opties  

Het kiezen van een opleiding zal voor de meeste mensen dus de eerste stap zijn. Wanneer je moeite hebt met het kiezen van een studie kun je een studiekeuze adviesbureau inschakelen. Deze adviesbureaus zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen bij het maken van een studiekeuze. Wanneer je eenmaal een studie hebt gekozen kun je overgaan naar het kiezen waar je deze studie wilt gaan volgen. Een van de dingen die je hiervoor zult moeten doen onderzoeken waar jouw gekozen opleiding wordt aangeboden. Als je hier eenmaal een duidelijk beeld van hebt kun je de studieprogramma’s met elkaar vergelijken. Zo worden veel opleidingen tegenwoordig zowel online als offline aangeboden.  

Online of offline leren 

Zoals eerder al benoemd zul je bij veel opleidingen zelf de keuze hebben tussen een online of offline versie. Soms worden zowel de online als offline opleiding door dezelfde aanbieder gegeven. Het kan daarentegen ook zo zijn dat een school alleen een offline opleiding heeft of andersom. Dit is dus iets om rekening mee te houden als je een sterke voorkeur hebt voor een van de twee. Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie. Hierbij heb je een deel van de lessen online of zul je deels zelf studeren met behulp van online materiaal. Het andere deel van de opleiding is echter juist in een klassikale vorm waarbij je op locatie komt.  

De locatie van de studie  

Wanneer je ervoor kiest om een opleiding op locatie te volgen zal de locatie van de school van belang zijn. Mocht het zo zijn dat een opleiding alleen verder weg wordt gegeven zul je voor een keuze komen te staan. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om elke dag heen en weer te reizen. Veel mensen vinden het echter vervelend om een lange reistijd te hebben. Er zijn daarom ook mensen die ervoor kiezen om voor hun studie te verhuizen. Ook wanneer de opleiding op meerdere scholen wordt gegeven zul je keuzes moeten maken. Het kan tenslotte zo zijn dat je bereid bent om verder te reizen voor een school die beter bij jou past.  

 

https://septemberadvies.nl/