Succesinbeeld
Image default
Onderwijs

Persoonlijk leiderschap moet je doen.

Persoonlijk leiderschap moet je doen

Wil je jouw eigen koers bepalen om dromen en doelen binnen handbereik te brengen? Wil je oplossen wat jou tegenhoudt?  Denk je vaak terug aan het verleden of kijk je op tegen de toekomst? Heb je het gevoel dat het leven je overkomt en overrompelt? Sta je in je eigen kracht? Weet je hoe jouw brein werkt? Het zijn allemaal logische vragen die iemand die NLP heeft gedaan zichzelf en anderen stelt. 

Wat betekent NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Neuro verwijst naar het brein en de werking daarvan. Linguïstisch betekent taalkundig. En programmeren betekent eigenlijk gewoon leren. Met NLP kun je dus doormiddel van taal en kennis over de werking van het brein snel leren. 

Het ontstaan van NLP

NLP is in de jaren zeventig ontstaan in de Verenigde Staten. De grondleggers van NLP zijn John Grinder en Richard Bandler. NLP is al 50 jaar een technologie die de structuur van de subjectieve ervaring bestudeert en optimaliseert. Als voorbeeld geven we vaak het weer. Soms is het naar weer, en soms is het superlekker weer. Maar wel volgens jouw criteria. Het weer heeft helemaal geen eigenschappen als naar en superlekker. Het weer is. 

Wij geven zelf betekenis aan de wereld om ons heen. Dus wanneer we in staat zijn die betekenis te veranderen zul je merken dat ons gevoel verandert en daarmee ons gedrag en daarmee ons resultaat in de rest van het leven. NLP gaat dus over effectieve en efficiënte breinprocessen -strategieën- te ontdekken om zo een leuker leven in vrijheid te gaan leven. NLP wordt vandaag de dag gebruikt in klaslokalen en op de werkvloer, maar ook in therapie en coaching, het schrijven van verhalen of speeches, in sales en leidinggeven. De technieken en tools die NLP te bieden heeft zijn direct toepasbaar in bijna elke context. 

Waarom zou je een NLP opleiding volgen? 

NLP focust op effectieve communicatie met jezelf en anderen op bewust en onbewust niveau. Daardoor krijg je veel meer grip op gedachten en gevoelens zodat je meer in balans kunt zijn. Je leert dat alle hulpbronnen die je nodig hebt om je goed te voelen allang aanwezig zijn en je deze alleen maar hoeft op te roepen. Al met al kunnen we zeggen dat door de ontdekking van NLP mensen effectiever zijn geworden in alles waarbij zij hun hoofd gebruiken. NLP wordt gebruikt in coaching, sport, leidinggeven, het overwinnen van angsten en fobieën, het krijgen van meer zelfvertrouwen en zoveel meer.

https://www.capitalheroes.nl/