Succesinbeeld
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer kies je het beste voor een WA beperkt casco autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je belangrijke keuzes maken. Zo moet je een keuze maken voor het soort dekking, voor aanvullende verzekeringen en voor de verzekeringsmaatschappij zelf. De ervaring leert dat dit niet altijd even makkelijk is, maar Autoverzekering.nl maakt het een stuk makkelijker voor je. Via deze online vergelijker vind je razendsnel de juiste autoverzekering.

Hierbij moet je je wel altijd afvragen wat voor jou de beste dekking is. is dat een normale WA autoverzekering? Of kun je beter voor een WA beperkt casco autoverzekering gaan? In sommige situaties kun je inderdaad het beste voor de WA beperkt casco autoverzekering kiezen.

Auto van 6 á 10 jaar oud

Heb jij een auto die 6 á 10 jaar oud is? Dan doe je er verstandig aan om voor de WA beperkt casco verzekering te kiezen. Heb je een auto die ouder is? Dan kun je beter voor de normale WA autoverzekering kiezen. Als je een auto hebt die jonger is, kun je echter beter voor de WA volledig casco autoverzekering kiezen. 

Het is hoe dan ook van belang dat je de dekking afstemt op de leeftijd van de auto. Heb je nou een hele bijzondere auto met een flinke waarde? Ook dan kun je beter voor een WA volledig casco autoverzekering kiezen. In dat geval wordt dit overigens ook door de meeste verzekeringsmaatschappijen verplicht gesteld.

Uitgebreide dekking

Ten opzichte van een WA autoverzekering is de WA beperkt casco verzekering uitgebreider. Zo is de auto ook verzekerd tegen brand, tegen schade door natuurgeweld, tegen ruitschade, tegen schade door een aanrijding met dieren en tegen diefstal. Mocht de dekking nog niet uitgebreid genoeg zijn, kun je altijd kiezen voor een WA volledig casco autoverzekering.

Hoe kun je de beste premie berekenen?

Wil je graag een WA beperkt casco verzekering afsluiten? Dan wil je er uiteraard niet al te veel voor betalen. Maak daarom gebruik van een vergelijker, zodat je snel de verschillende premies met elkaar kunt vergelijken. Het advies is om je pijlen niet volledig op het prijskaartje te richten. Houd ook goed de voorwaarden en aanverwante zaken goed in de gaten.