Succesinbeeld
Image default
Energie

Waarom ik een 24uurs elektricien moest bellen

Tijdens een warme zomer nacht waarin ik een ventilator nodig had om goed te kunnen slapen vanwege de hoge temperaturen werd ik midden in de nacht wakker. Ineens viel het verkoelende briesje van mijn tafelmodel ventilator weg. In eerste instantie niks aan de hand zou je denken maar gelukkig kon ik in Alphen aan den Rijn een elektricien bellen, ook s’ nachts! Mijn vrouw wees mij snel op de gevolgen van deze stroomuitval waardoor we toch besloten om juist nu te bellen. De gevolgen kunnen beduidend groter zijn dan je je op dat moment kan voorstellen.

Er heeft meer stroom nodig dan je denkt

Toen we uit ons tuin raam keken zagen we al snel dat het probleem duidelijk alleen bij ons aan de hand was. De lichten bij de rest van de buurt schenen nog fel door de donkere nacht, terwijl het bij ons ijzig donker was. Toen pas kwam de realisatie wat er allemaal aangesloten is op de stroom. Niet alleen dingen als de koelkast en de vriezer (de logische apparaten) maar ook de airconditioning van de kamer van ons 2-jarige zoontje. Door de stroomstoring was de kamer van ons zoontje al flink opgewarmd. Gelukkig werden we snel geholpen.

Pas als je hulp nodig hebt is het fijn als het er is

Zelf ben ik geen held in elektrische aansluitingen laat staan het oplossen van deze storing. Gelukkig werden we snel geholpen door een elektricien uit Alphen aan den Rijn in en stond er binnen korte tijd een elektricien bij ons voor de deur. Na enig speurwerk vond hij gelukkig het probleem en deed alles het weer erg snel. De precieze technische oorzaak blijft voor mij zelf een raadsel maar gelukkig was het iets wat de monteur kon vervangen en daardoor zijn wij ook in de toekomst veilig voor ditzelfde soort storingen.