Succesinbeeld
Image default
Energie

Jaarlijks een nieuw energiecontract afsluiten; 3 redenen waarom

Hoor je wel eens van mensen dat zij jaarlijks van energieleverancier overstappen? Dan kun je gerust stellen dat deze mensen slim zijn. Door jaarlijks over te stappen, kun je namelijk het nodige geld besparen. Dat is echter niet de enige reden waarom een jaarlijkse overstap aan te raden is. Jaarlijks vergelijken van je energie is om nóg meer redenen aan te raden. Wat deze redenen zijn, vind je hieronder. Inclusief een handige tip voor het vergelijken van de verschillende energiecontracten.

Reden 1: veel geld besparen

Door jaarlijks over te stappen, kun je het nodige geld besparen. Dit geld bespaar je onder meer doordat alle energieleveranciers jaarlijks nieuwe klanten aan willen trekken. Dát doen zij door met aanbiedingen te stunten, waarmee je plots van een lagere energieprijs kunt genieten. Als je dit jaarlijks weet te doen, betekent dit dat je jaarlijks van het laagst mogelijke energietarief weet te genieten. Dát zorgt op den duur voor een flinke besparing. Met het bespaarde geld kun je vervolgens leuke dingen gaan doen.

Reden 2: veranderde situatie

De kans is groot dat je jaarlijks met een andere situatie te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld maar aan een gezinsuitbreiding, aan het aanleggen van zonnepanelen of aan het verhuizen. Door dergelijke veranderde situaties is het advies om jaarlijks naar jouw energiecontract te kijken. Zonder dat je het mogelijk door hebt, kan één verandering in jouw leven voor fors lagere kosten zorgen. Om van die lagere kosten te kunnen genieten, zou je wel eerst een vergelijking moeten maken.

Reden 3: de welkomstcadeaus

Voor een energieleverancier is het lastig om zich te onderscheiden. Een energieleverancier, zoals Vattenfall, kan dat eigenlijk maar op twee manieren doen. Door een ultieme service te leveren én door te stunten met een welkomstcadeau. Als je jaarlijks over gaat stappen, kun je ook jaarlijks van een interessant welkomstcadeau genieten. Dat is altijd mooi meegenomen, niet waar?

Ga je gebruik van een welkomstcadeau maken? Zorg er dan wel voor dat je de voorwaarden goed doorneemt. In sommige situaties is het namelijk noodzakelijk dat je bijvoorbeeld 2 á 3 jaar klant bij de betreffende energieleverancier blijft.