Succesinbeeld
Image default
Energie

Het verschil tussen een energieleverancier en een netwerkbeheerder

Iedere energieleverancier is uniek. De een biedt energie aan voor spotprijzen, terwijl de andere een betere dienstverlening heeft. Dit houdt ook in dat het voor jou lastig kan zijn om de juiste keuze te maken voor de energie die jij graag wilt hebben en hoe deze wordt geleverd. Doordat het soms lastig is om een goede keuze te maken, kun je gebaat zijn bij het gebruik van een vergelijker. Hierbij krijg je genoeg opties te zien en kun je direct een contract afsluiten. Echter is de manier van leveren weer afhankelijk van jouw netwerkbeheerder. Onderstaande informatie toont jou de verschillen tussen de leverancier en de beheerder. 

Je koopt stroom bij een energieleverancier

Om te weten op welke manier jij de stroom van de energieleverancier ontvangt, is het goed om te weten wat een netwerkbeheerder is. Dit is in feite de persoon die verantwoordelijk is voor de aanleg van het energienet en het transport van energie. Hoewel jouw contract via de leverancier loopt, zorgt de netwerkbeheerder ervoor dat je de aansluiting krijgt. In tegenstelling tot een energieaanbieder kun je niet voor de beheerder kiezen. Deze is namelijk gebonden aan jouw woonplaats en wordt onder toezicht gehouden van de overheid. Zo ben jij verzekerd van de goede aansluitingen en een werkend elektriciteitsnet. Overstappen energie is makkelijk dan je denkt. 

Maak jouw keuze op basis van vergelijkingen

Voor een energieleverancier kun je wel kiezen. Deze verzorgen de in- en verkoop en de levering van energie, waarvoor jij een bepaald bedrag per maand betaalt. Sommige aanbieders wekken hun eigen energie op, terwijl anderen hun energie inkopen bij producenten of tussenhandelaren. Hierdoor kunnen de prijzen ook verschillen. Als jij over wilt stappen, zul je dus goed moeten kijken waar je het goedkoopste uit bent en welke kortingen je kunt krijgen op jouw jaarrekening. Wanneer je dit op de juiste manier aanpakt, kun je een hoop besparen op jouw energierekening en betalen de eventuele aanpassingen in jouw woning zichzelf terug aan de hand van de energie. Vergelijk energie als je niet te veel geld wil betalen voor je energie.

Opzoek naar gratis backlinks? Klik dan hier!