Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Tips voor op Corfu

Wanneer je een beetje in het noorden van Griekenland op vakantie wilt gaan, is Corfu de ideale reisbestemming. Bovendien is dit eiland in vergelijking met andere Griekse eilanden relatief groot. Het is heerlijk om over het eiland heen te rijden met een scooter, maar wanneer je meer wilt zien is het zeker aan te raden om een auto te huren tijdens je vliegvakantie Griekenland!

 

Een van de dingen die je zeker gedaan moet hebben tijdens je bezoek op Corfu, is een dagje naar Paleokastritsa gaan. Dit is een schattig dorpje welke ligt aan een helderblauwe zee. Je kunt hier heerlijk zwemmen of lekker uitrusten op een van de heerlijke zandstranden. 

 

Nog iets wat erg leuk is om te doen wanneer je je op dit eiland bevindt, is een bezoek aan het Vlacherna klooster. Dit klooster is niet voor niets een van de meest fotogenieke plekken van Griekenland. Dit klooster ligt namelijk op een super klein eiland, welke je kunt bereiken door een stenen pad over het water te volgen. In het klooster zelf is niet zo veel te doen, maar het uitzicht en de omgeving zijn een bezoekje aan dit klooster zeker waard!

 

Natuurlijk is een bezoekje aan de hoofdstad van dit eiland ook onmisbaar tijdens je vakantie. Kerkyra is de hoofdstad van Corfu, en heeft zo ongeveer 40.000 inwoners. Je kunt hier onder andere prachtige gebouwen vinden en verschillende musea bezoeken. Het is misschien geen grote stad, maar toch valt er genoeg te zien en te doen. Wanneer je even een pauze nodig hebt kun je lekker neerploffen op een van de terrassen die je er kunt vinden. 

 

Wanneer je niet zo van de zonvakantie Griekenland bent maar liever iets actiefs gaat doen, kan je de Pantokrator beklimmen. Deze berg is bijna een kilometer hoog en daarmee de hoogste berg van het eiland. 

http://www.vakantiegriekenland.nl