Succesinbeeld
Image default
Woning en Tuin

Wonen in Valkenburg

Zit je erover na te denken om in Valkenburg te gaan wonen? In deze blog bespreken we de redenen waarom jij in Valkenburg je volgende thuis kan vinden.

 

Het centrum van Valkenburg

Het centrum van Valkenburg combineert cultuur en natuur. Zo kun je in het centrum leuke restaurantjes en terrassen vinden waar Valkenburg bekend om staat. Hier kun je je gerust een hele middag vermaken. Maar als je liever iets actiever wil doen, kun je de ruïne van het kasteel van Valkenburg bezoeken. Dit kasteel werd al in de 11e eeuw gebouwd maar vernield tijdens de tachtigjarige oorlog en is daarna nooit meer herbouwt. Ook kun je ervoor kiezen om de grotten van Valkenburg te bezoeken, bijvoorbeeld de Fluweelengrot die vanuit het kasteel van Valkenburg lopen door middel van verschillende geheime gangen.

 

Naar je werk vanuit Valkenburg

Als je niet in Valkenburg zelf werkt, kun je makkelijk uit het centrum komen met bijvoorbeeld de trein. Het treinstation van Valkenburg is het oudste station van Nederland en er vertrekken meerdere treinen vanuit dit station waaronder ook naar Duitsland. Als je liever met de auto rijdt, kun je via de A79 zo in Maastricht of Heerlen komen.

 

Kerstmarkten

In december verandert Valkenburg in een echte kerststad.  Sinds 1986 wordt er een kerstmarkt georganiseerd in de Gemeentegrot, dit is de oudste en grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Je kan hier de leukste kerstcadeaus vinden maar ook is er een goede sfeer en heerlijk eten en drinken. Ook de kerstmarkten in Duitsland zijn leuk om te bezoeken vanuit Valkenburg, je rijdt iets langer dan een uur naar de kerstmarkt in Arcen.

 

Makelaar in Valkenburg

Als je graag in Valkenburg zou willen wonen is het handig om contact op te namen met een makelaar in Valkenburg. Een makelaar kan je helpen om het perfecte huis te vinden voor jou in een rustige omgeving met gezellig stadscentrum.

https://www.boon-heuvelland.nl/makelaar-valkenburg/