Succesinbeeld
Image default
Auto's en Motoren

Het praktijkexamen

Eindelijk, het rijbewijs is in zicht! Je volgt rijlessen bij rijschool Drunen. Om je rijbewijs te halen moet je zowel je theorie- als je praktijkexamen halen. Het theorie-examen moet altijd het eerst gehaald worden. Zonder theorie-examen mag je ook niet op voor het praktijkexamen. Maar wat houdt dat praktijkexamen nu precies in?

Praktijk

Bij rijschool Drunen mag je rijlessen vanaf het moment dat je 16,5 bent. Vanaf dat je 17 jaar bent mag je rijexamen doen bij het CBR. Dan moet je immers wel je theorie-examen al gehaald hebben. Daarnaast worden alle leerlingen gecontroleerd op de gezondheid middels een gezondheidsverklaring. Het is wel belangrijk dat je gezond genoeg bent om veilig te kunnen deelnemen in het verkeer.

Tussentijdse toets

Je kunt er ook voor kiezen om een tussentijdse toets te doen. Dat is een soort proefexamen. Op deze manier kun je wennen aan hoe zo’n praktijkexamen eraan toe gaat. Je krijgt natuurlijk tips na de tussentijdse toets. Wat een tussentijdse toets speciaal maakt is dat je de gelegenheid hebt om de bijzondere verrichtingen al te halen. Wanneer je deze goed uitvoert en haalt kun je vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het daadwerkelijke praktijkexamen. Een tussentijdse toets kun je aanvragen via je rijschool.

Bijzondere verrichtingen

Er zijn een paar bijzondere verrichtingen waarvoor je ook moet slagen. Een paar voorbeelden zijn:

–          De halve draai

–          Keren door te steken

–          Fileparkeren

–          Parkeren in een parkeervak

–          De stopopdracht

Ga voor jezelf na of je deze bijzondere verrichtingen wilt doen tijdens het praktijkexamen, of dat je deze al eerder wilt doen tijdens de tussentijdse toets.

 

https://rijschoolwaalwijk.nl/rijschool-drunen/