Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een tweedehandsauto kopen? Lees eerst dit!

Als je een gloednieuwe auto koopt, is het gegarandeerd dat hij in een goede staat verkeerd. Voor een tweedehandsauto is dat helaas niet altijd het geval. Gelukkig kan je veel ellende voorkomen en veel problemen uitsluiten door op de juiste dingen te letten. Bepaal altijd eerst van tevoren wat je zoekt, waar je van houdt en waar nog wat in onderhandeld kan worden. Verdiep je een keertje in de merken en modellen en wat hier de voor en nadelen van kunnen zijn. Als je uit alle opties een keuze hebt gemaakt begint de zoektocht pas echt. Meestal heb je nog keuze uit welk bouwjaar de auto komt. Ook zijn er verschillende uitvoeringen waar je uit kan kiezen en dan moet je altijd nog een beetje rekening houden met de kilometerteller. Zorg altijd dat je genoeg vergelijkingen doet om te zien of het het waard is. 

Het is natuurlijk ook erg belangrijk of alle officiële gegevens kloppen en of alle papieren in orde zijn. Is het voertuig onlangs nog APK-gekeurd is en of hij niet per ongeluk als gestolen opgegeven staat. Je weet nooit waar mensen toe in staat zijn en zelfs dat oude omaatje kan je niet altijd blindelings vertrouwen. Je kan ook controleren of hij niet gestolen is door te checken of de naam van de verkoper overeenkomt met de naam op het kentekenbewijs.  

Als op papier alles er goed uit ziet, wordt het tijd om te checken of hij aan alle eisen voldoet. Heeft hij een achteruitrijcameras draadloos? Deze kan je ook los aanschaffen maar een achteruitrijcamera installeren is niet iets wat je zomaar even zelf doet. Zorg dat je zeker weet dat alles erop en eraan zit wat je niet wil missen en praat met mensen over je opties en wat zij er van denken. Een second opinion is nooit een slecht idee. 

http://www.achteruitrijcamera.nl