Succesinbeeld
Image default
Woning en Tuin

Wat kost een dakkapel?

De prijs voor je nieuwe dakkapel is waarschijnlijk één van de eerste dingen waar je een beter beeld op wilt hebben. De voordelen van een kwalitatieve dakkapel zijn er zeker en vast – maar niettemin is het belangrijk om te eten welke opties binnen jouw budget passen. Dakkapel prijzen worden dor uiteenlopende zaken beïnvloed, waaronder de afmetingen, het soort materiaal dat werd gebruikt en het type dakkapel.

 

Alles over de prijs van een nieuwe dakkapel

De afmetingen die je kiest zullen de dakkapel prijzen het meeste beïnvloeden, maar onderschat het effect van materiaal niet op de uiteindelijke kosten! Zo zal een dakkapel van kunststof van twee meter breed rond de 3000 euro kosten, terwijl een even groot model uit hout al snel 400 euro meer kost.

Een andere belangrijke factor om te onthouden is dat hoe groter de dakkapel is, hoe minder je relatief zal betalen. Met andere woorden, voor een kunstsof dakkapel van 3 meter betaal je bijvoorbeeld 4000 euro, terwijl een dakkapel die haast drie keer zo groot is nog geen twee keer zo veel zal kosten. In die zin krijg je dus eigenlijk meer waarde voor relatief minder geld.

 

Dakkapel prijzen bij maatwerk

Ten slotte moet gezegd worden dat de prijzen voor dakkapellen op maat over het algemeen een stuk hoger zullen liggen. Dit komt vooral doordat maatwerk een specifieke aanpak vereist, alsook meer tijd en energie. Als een dakkapel die perfect op jouw woning en situatie is afgestemd prioriteit is, dan is dat echter wel die extra kosten waard.

Om een duidelijk beeld te krijgen op de specifieke prijzen van de verschillende dakkapellen doe je het beste beroep op een specialist. Op die manier beschik je over voldoende info om een keuze te maken én ben je zeker van een dakkapel van uitstekende kwaliteit en duurzaamheid! Bezoek bm-dakkapel.nl voor meer informatie.