Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten Italiaanse koffie

Het kan zijn dat je op vakantie gaat naar Italië of een kijkje hebt genomen op het menu van De Koffiejongens, hoe dan ook je wilt wel eens weten hoe het nou eigenlijk zit met Italiaanse koffie en wat ze nu eigenlijk inhouden. In deze blog gaan we het hebben over verschillende soorten Italiaanse koffie, zodat je snel je keuze kunt maken bij De Koffiejongens.

Lungo cups

Zullen we met de naam beginnen? Het woord lungo is Italiaans voor “lang”, dus dat zou je een hint moeten geven over hoe deze drank eruit ziet in vergelijking met de basis: een shot espresso. Bovendien geeft het ook aan hoeveel tijd er nodig is om het te zetten.

Bij De koffiejongens kun je heerlijke lungo cups krijgen om te genieten van een Lungo thuis.

Marocchino

Marocchino is een heerlijke shot espresso met een laagje schuim en een beetje cacaopoeder. De marocchino is iets melkachtiger dan een macchiato. In sommige regio’s van Italië wordt er dikke warme chocolademelk gemengd met de espresso en natuurlijk de schuimlaag.

Capuccino

Cappuccino is waarschijnlijk de beroemdste koffie van Italië. Als het gaat om soorten Italiaanse koffie, is een cappuccino een cappuccino over de hele wereld. Het komt neer op ⅓ espresso, ⅓ gestoomde melk en ⅓ schuim.

Ristretto

Ristretto betekent in het Italiaans letterlijk beperkt. Un caffè ristretto is dus een espresso met dezelfde hoeveelheid gemalen koffie, maar ongeveer de helft van het water dat voor een kopje espresso wordt gebruikt. Het resultaat is een zeer sterke en geconcentreerde drank die een krachtige cafeïneslag geeft. Met een donkere chocoladekleur en een intense smaak geeft een ristretto je een goede kick op de momenten dat je die het meest nodig hebt.

Doppio

Een doppio is een dubbele shot espresso. Verwacht dus een dubbele hoeveelheid koffiedik en water. Omdat de Italiaanse koffie erg sterk en geurig is, komt het zelden voor dat mensen daar een Doppio bestellen. In Nederland is de koffie echter niet zo sterk en is een dubbele espresso soms wel heel lekker.

 

https://dekoffiejongens.nl/