Succesinbeeld
Image default
Financieel

Hoe interessant is je speedboot verzekeren?

Heel veel mensen houden van het unieke karakter waar een speedboot over beschikt. In eerste instantie kan je er dan ook voor kiezen om met deze boot “full speed” te varen, maar daarnaast is het natuurlijk eveneens mogelijk om het wat rustiger aan te doen. Heb jij ook de keuze gemaakt om een speedboot aan te schaffen? Dan zal je deze investering maar wat graag zo optimaal mogelijk willen beschermen. Zoveel spreekt voor zich. Je speedboot verzekeren kan daarbij helpen. Het afsluiten van een dergelijke verzekering is mogelijk op verschillende manieren. Benieuwd welke? Dan moet je beslist even de informatie hieronder nog verder gaan doornemen!

Wees je bewust van de waarde van je speedboot

Wanneer je twijfelt over het afsluiten van een bepaalde verzekering doe je er in de praktijk altijd goed aan om je eigenlijk gewoon één eenvoudige vraag te stellen. Welke waarde verlies je namelijk wanneer er iets gebeurt met je investering zonder dat je daarvoor bent verzekerd? Wanneer je jezelf deze vraag stelt bestaat er eigenlijk haast geen twijfel meer over de bovenstaande vraag. Je speedboot verzekeren creëert in de praktijk namelijk een geweldige zekerheid waar je eigenlijk haast verplicht op zou moeten kunnen rekenen. Voor alle duidelijkheid, er bestaat in Nederland voor deze  verzekering geen wettelijke verplichting, maar interessant is ze dus absoluut wel.

Hoe laat je, je speedboot verzekeren?

Voor je speedboot verzekeren is het mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende mogelijkheden. De eenvoudigste optie is de zogenaamde WA-verzekering. Hiervoor geldt dat ze alleen schade verzekert die met jouw boot wordt aangericht aan de boot van anderen. Er zijn echter uiteraard ook uitgebreidere speedboot verzekeringen waar je voor kan kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alle schade in te laten dekken, inclusief deze die je zelf aan je eigen boot aanricht.

Hou er bovendien ook rekening mee dat er nog een aantal andere keuzes ook gemaakt zullen moeten worden. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan het vaargebied dat moet worden verzekerd. In het bijzonder wanneer je vaak met je boot op vakantie gaat is dit toch wel belangrijk.

Hoe duur is je speedboot verzekeren?

De kosten die je in de praktijk precies voor je speedboot verzekeren zal moeten betalen zijn sterk afhankelijk van onder meer de dekkingen die je wenst. Heb je bijvoorbeeld voldoende aan een dekking voor schade aan derden waardoor je de WA-verzekering afsluit? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de premie niet eens zo duur zal uitvallen. Hoe uitgebreider je verzekering wordt en vooral hoe meer dekkingen er worden voorzien hoe hoger de kosten uiteraard zullen oplopen.

Hou er bovendien ook rekening mee dat de premie van je speedbootverzekering wordt beïnvloed door een aantal extra factoren. Denk hierbij niet in het minst aan het vermogen waar je speedboot over beschikt. Heeft deze een zeer significant vermogen? Dan is het risico op aanzienlijke schade bij een ongeval uiteraard een stuk groter. De verzekeraar houdt hier rekening mee waardoor de premie voor je speedbootverzekering een stukje hoger zal komen te liggen. Let hier zeker voor op bij een bootverzekering.