Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Verschil tussen beginners en professionele tennisrackets

Tennisrackets komen in allerlei vormen en maten. Tennisrackets worden gemaakt door veel verschillende merken. Grote merken op het gebied van tennisrackets zijn head tennisrackets, dunlop tennisrackets, wilson tennisracket en k swiss tennisrackets. De vormen en maten lijken niet belgrijk te zijn voor een tennisracket, als je de bal maar kan slaan. Toch zijn er veel grote verschillen tussen rackets voor beginners en rackets voor professionals. In dit artikel lees je de grote verschillen in tennisrackets voor recreatieve spelers en de professionals.

Het gewicht bij een tennisracket kan al voor veel verschillen zorgen. Ondanks dat deze verschillen in eerste instantie misschien nihil klinken maar er zit wel degelijk een groot verschil tussen. De meeste rackets beginnen bij zo’n 240 gram, deze rackets zijn bedoeld voor beginnende tennisspelers. Als je wat beter wordt in tennis en wil beginnen met wedstrijden spelen dan is een tennisracket met een gewicht van 275 tot 315 gram aanbevolen. De echte professionals spelen al snel met een tennisracket dat ongeveer 330 gram weegt. Het verschil tussen deze rackets lijken niet groot, en dat is ook niet zo. In wedstrijden krijg je echter wel sneller last als je met een zwaarder racket speelt. Maar met een zwaarder racket kan je meer weerstand bieden op ballen, waardoor je harder kan slaan.

Naast het gewicht zijn er ook grote verschillen in het formaat van het blad in tennisrackets. Hiermee wordt het gedeelte bedoelt waarmee de bal geraakt kan worden. Tennisrackets voor beginners zullen een groter bladformaat hebben om meer zekerheid te bieden voor het raken van ballen. De gemiddelde grote ligt hier rond 100 vierkante inches.  Voor wat gevorderde spelers ligt dit gemiddelde tussen de 95 en 100 vierkante inches en professionele spelers spelen met tennisrackets met een bladformaat van minder dan 95 vierkante inches. Hoe kleiner het bladformaat hoe meer gevoel er aan de bal meegegeven kan worden.

https://www.kctennis.nl/