Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Schoenen nieuw look geven in plaats van weggooien

In ieder zijn of haar schoenenrek of verzameling, zitten ongetwijfeld oude schoenen tussen of schoenen die niet meer gedragen worden. Dit komt meestal omdat de schoenen niet mooi meer zijn. Ook worden schoenen vaak weggegooid als ze er niet meer uit zien als voorheen, maar dit is zonde! Waarom zou je schoenen wegdoen waar je veel geld voor uit hebt gegeven als ze niet eens kapot zijn?

Neem een voorbeeld aan een nieuwe woning waar de muren niet naar wens zijn geverfd of als er een verschrikkelijk lelijk behang op zit. Dit wordt zo snel mogelijk aangepakt, door het een andere kleur of tint te geven. Als dit bij muren kan, dan kan dit ook bij schoenen die nog in een prima staat verkeren. Leer verven kan een oplossing zijn voor de leren schoenen, maar ook andere leren objecten zoals bijvoorbeeld banken die een opknapbeurt nodig hebben. Er zijn verschillende soorten kleuren verf te verkrijgen en deze kunnen ook nog eens gemengd worden. Dit maakt het niet alleen een stuk goedkoper dan nieuwe exemplaren aanschaffen, maar je kunt ook zelf het ontwerp bepalen helemaal naar eigen wens. Sneakers die in de winkel staan hebben vaak een kleurencombinatie die het net niet is. Dit kun je dus eenvoudig zelf veranderen in de kleuren die je wel mooi vindt. Zo val je op en beschik je over unieke exemplaren die je bij niemand anders gaat zien.

Dan zijn schoenen of banken ook vaak niet van leer gemaakt, maar van suède bijvoorbeeld. Hier zijn weer andere soorten verf voor, dus je kunt gewoon je suède schoenen verven. Naast de verven zal er wel gebruik gemaakt moeten worden van voor- en nabehandelingen om de verf zo optimaal mogelijk aan het oppervlak te laten hechten. Ook kan er nog een extra glans worden toegevoegd aan het oppervlak mocht dat we wens zijn van het resultaat. Er is voor ieder een kleur of stijl die aangebracht kan worden zodat er niet meer onnodig spullen worden weggedaan.  

https://www.succesinbeeld.nl/