Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Interview met een administratief medewerker

Het blijft een erg vervelend taakje; de personeelsadministratie. Tenminste, als het niet je ding is. Vaak is het namelijk de ondernemer, de baas, zelf die deze dingen moet gaan doen. Dit is namelijk niet wat zij het leukste aan de baan vinden. Het leukste vinden zij om contact op te nemen, flexibel te zijn en alles te regelen. 

 

Gelukkig zijn er ook mensen die personeelsadministratie wel heel erg leuk vinden. Zij worden vaak onder de vleugel HR ondergebracht in een groot bedrijf, of werken voor een payroll bedrijf. Zo ook Gerda. Zij werkt bij een groot payroll bedrijf, die de personeelszaken van andere bedrijven op zich neemt. Wij vroegen haar wat zij vond van haar werk. 

 

Wat houdt je werk precies in?

“Mijn werk heeft veel kanten. Aan de ene kant ben ik verantwoordelijk voor de salarisverwerking van de werknemers, aan de andere kant moet ik hun roosters in elkaar zetten. Mijn werk is dus veel afwisselender dan het lijkt.”

 

Welke opleiding heb je hiervoor gevolgd?

“Ik heb de opleiding Administratief werk op het MBO 4 gedaan, aan het ROC in Amsterdam Zuid.”

 

Wat zijn de grootste vooroordelen die mensen hebben over jouw werk?

“Veel mensen vinden mijn werk erg saai. Ik geloof dat dat komt omdat ze zich er nooit in verdiept hebben. Zij denken dat het een saai kantoorbaantje is waarbij je alleen maar de hele dag spreadsheets in loopt te vullen. Maar het is veel meer dan dat. Vaak is het erg veel puzzelen. Dus als dat helemaal jouw ding is, is dit een geweldige baan!”

 

Als je een andere baan had mogen kiezen, wat was dat dan geweest?

“Ik denk dat ik dan iets met ICT had gedaan. Ik was vroeger al erg bezig met techniek, dus ik denk dat het goed bij me had gepast.”

 

https://www.cbbs.nl/