Succesinbeeld
Image default
Marketing

Je evenement op Facebook promoten; hoe werkt dat?

Ga je binnenkort je verjaardag vieren en wil je dat groots aanpakken? In plaats van al je vrienden en vriendinnen een afzonderlijke uitnodiging te sturen, kun je hen ook allemaal tegelijk uitnodigen via Facebook. Het is namelijk mogelijk om een Facebook evenement aan te maken voor het feest of de activiteit die je organiseert. Vervolgens voeg je gemakkelijk en snel mensen toe waarmee je op Facebook bevriend bent. Laat hen weten waar en wanneer het feest plaatsvindt en wacht tot iedereen je uitnodiging accepteert. Kan iemand helaas niet komen, dan kan hij of zij dat ook aangeven door op ‘kan niet gaan’ te klikken. Handig en overzichtelijk!

Betaald of gratis promoten?

Je hebt hierbij altijd de keuze om een gratis evenement aan te maken of eentje waarvoor je betaalt. Betalen doe je overigens niet voor het evenement, maar voor de promotie ervan. Je kunt berichten die je op je evenementenpagina gedeeld hebt namelijk tegen betaling omzetten in een advertentie. Daarbij kies je zelf het beschikbare budget, de looptijd van de advertentie en wie de doelgroep is aan wie de advertentie getoond moet worden. Tussentijds zie je precies hoe de advertentie het doet en achteraf krijg je een handig overzicht te zien.

 

Andere manieren om je evenement te promoten

Wil je liever geen geld uitgeven aan de promotie van je Facebook evenement? Vraag dan of jouw Facebookvrienden het evenement willen delen op hun tijdlijn. Het is ook mogelijk om de instellingen zo aan te passen dat iedereen die uitgenodigd is, op hun beurt ook hun eigen Facebookvrienden kunnen uitnodigen. Dit is gratis en het werkt vaak goed. Zie jij dat veel van jouw vrienden naar een bepaald evenement gaan op Facebook, dan wekt dat in de meeste gevallen vast ook jouw interesse. En dat maakt de kans weer groter dat jij besluit ook heen te gaan.