Succesinbeeld
Image default
Zorg

Hoe u kunt voorkomen dat uw kantoorconfiguratie u langzaam verwondt?

Hoe gaat het met die bureaustoel waarop u zit? Het is comfortabel? Kussenachtig? Van de bovenste plank? Helaas maakt dat allemaal niet uit als je er nu in slungelig bent. Er is zelfs een goede kans dat uw stoel, hoe comfortabel hij ook is, u op een dag rugpijn gaat bezorgen. Om de juiste houding te oefenen en ervoor te zorgen dat uw dagelijkse activiteiten u niet op de weg naar pijn leiden, moet elk onderdeel van uw bureauopstelling u ondersteunen. Als u pijn begint te krijgen op kantoor, kunt u dit als volgt oplossen.

Om lage rugpijn te voorkomen & Spanning

Is het je ooit opgevallen dat hoe langer je aan je bureau zit, hoe meer je rug begint te hangen? We doen het allemaal, maar dat is een belangrijke oorzaak van lage rugpijn. Als u merkt dat u veel slungelig bent, bestaat de kans dat uw onderrug niet wordt ondersteund. Gelukkig is je stoel eenvoudig te verstellen. Stel met de hendel de hoogte van de stoel zo in dat uw ellebogen in een hoek van 90 graden staan wanneer u deze op uw werkstation of toetsenbord plaatst. U moet volledig op de stoel zitten met uw onderrug volledig op de rugleuning van de stoel. Zo voorkomt u dat u naar de fysiotherapie Eindhoven zal hoeven gaan.

Om schouderpijn te voorkomen

Te veel belasting van uw bovenste wervelkolom kan een branderig gevoel veroorzaken – verdoofd gevoel in uw schouders. Hier zijn twee belangrijke oorzaken voor, en beide zijn eenvoudig op te lossen. Zorg er allereerst voor dat uw computerscherm op ooghoogte staat. Als je constant je hoofd moet buigen om je werk te doen, dan staat je scherm te laag. Weersta de verleiding om je stoel te verstellen. Til het scherm in plaats daarvan op met een verhoogde steun of zelfs een stapel boeken. U weet wanneer het scherm op de juiste hoogte staat als u recht vooruit kijkt.

Zwaartekracht is de tweede reden voor uw schouderpijn. Met de armen constant voor je geheven, zullen je ellebogen zwaar gaan aanvoelen en je naar beneden trekken, wat ook een andere reden is voor je slungelige houding. Pas uw armsteunen net genoeg aan zodat uw ellebogen zachtjes rusten in een hoek van 90 graden. Je schouders en nek zullen je dankbaar zijn.

Om Carpaal Tunnel Syndroom te voorkomen

Als je polsen beginnen op te zwellen, pijn te doen en tintelingen op en neer in je arm te sturen, neemt je productiviteit toe zal beginnen te lijden. Als je dit punt hebt bereikt, ervaar je waarschijnlijk iets dat carpaaltunnelsyndroom wordt genoemd, wat druk is op de medianuszenuw in je carpale tunnel die wordt veroorzaakt door overmatige of repetitieve polsbewegingen. De belangrijkste boosdoener van het carpaaltunnelsyndroom op kantoor is de onnatuurlijke positionering van uw handen terwijl u typt en scrolt met uw muis. Als uw polsen gevoelig zijn voor zwelling, vraag dan om een ergonomische muis en toetsenbord op uw werkstation te installeren, zodat uw polsen natuurlijker kunnen zitten in een iets naar buiten gerichte hoek.

 

https://www.cbtfysio.nl/