Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Een voedingsschema maken voor het krijgen van spiermassa

Wanneer je de smaak met sporten te pakken hebt en bezig wil zijn met bodybuilding, dan is een bijpassend voedingsschema hierbij noodzakelijk. De juiste hoeveelheid voeding en voedingsstoffen zorgen voor progressie. Alleen sporten zal niet gaan zorgen voor de hoeveelheid spieren die je bij bodybuilders ziet. Je zult hiervoor een voedingsschema voor fitness moeten opstellen, waarin je voor jezelf opschrijft wat je wel en niet moet eten. Om je hier een handje bij te helpen hebben we in dit artikel een aantal tips voor je opgesomd.

Meer calorieën

In een normaal eetpatroon is het van belang om niet meer dan een bepaald aantal calorieën op een dag te eten. Echter, is het bij de opbouw van spiermassa belangrijk dat je voldoende calorieën binnenkrijgt. Zo zul je bij het mogelijk maken van spiergroei 300 tot 500 calorieën meer moeten binnenkrijgen per dag. Dit calorieoverschot is noodzakelijk om een meer positieve energiebalans te krijgen, ook wel bulken genoemd.

Bij het voedingsschema voor fitness is het dus belangrijk om dagelijks meer calorieën binnen te krijgen, waardoor de spieren voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Hierdoor kunnen ze gaan groeien, waardoor snel spiergroei gerealiseerd wordt.

Eiwit shake

Buiten het eten van meer calorieën is het belangrijk om voor het sporten een eiwit shake te drinken. Deze eiwitten zorgen voor het herstel van je spieren, waardoor je effectief spieren kweekt. De poeders en shakes zitten vol met hoogwaardige eiwitten, die snel opgenomen worden in je lichaam. Drink de shake 1 uur vóór de training, omdat dit effectiever is dan het drinken van de shake ná de training.

Gezonde vetten

Bij een voedingsschema voor fitness zijn ook vetten belangrijk. Vaak maken sporters de fout om enkel koolhydraten en eiwitten te eten. Maar bij het sporten zijn alle macronutriënten belangrijk, dus ook vetten. Macornutriënten heeft je lichaam in grote mate nodig. Gezonde vetten zorgen voor isolatie, beschermen je vitale organen en transporteren vet oplosbare vitaminen. Gezonde vetten zitten onder andere in vette vis, noten en zaden.

https://voedingschema.nl/voedingsschema-fitness/