Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Heeft u interesse in slimme, biodynamische LED verlichting werkplaats? Led Design Holland

Bij LED specialist Led Design Holland kunt u moderne ledlampen kopen die geschikt zijn als industriële verlichting. Het zijn slimme leds die aan alle eisen voldoen. Om duidelijk te maken wat wordt bedoeld met smart lampen, staan we stil bij het gegeven van de biologische klok.

Een biologische klok, ook wel innerlijke klok genoemd, komt in meerdere varianten voor. We spreken van een interne klok met een circadiaans ritme als het gaat om de 24-uurs cyclus. Een voorbeeld is het slaap- en waakritme waarbij we repeterend overdag wakker zijn en ’s nachts slapen. Een tweede mogelijke periodiciteit is de maand. Denkt u dan bijvoorbeeld aan de menstruatie van de vrouw. In de dieren-, bomen- en plantenwereld zien we veel jaarritmes en seizoenritmes. We noemen de jaarlijkse vogeltrek en bomen die hun bladeren verliezen ieder jaar in de herfst. Een meerjarige tijdkring komt ook voor. In het oosten van de VS leven bepaalde insecten die in een periode van 13 of 17 jaar één keer een paar weken bovengronds komen. De rest van hun leven verblijven ze onder de grond waar ze van plantenwortels leven. Als ze volwassen zijn, komen ze tevoorschijn om zich voort te planten.

Licht is van essentieel belang om onze biologische klok in evenwicht te houden. Van helder daglicht worden we positief, actief en productief. En zo is het in een werkruimte ook. Goede en slimme lampen zorgen ervoor dat medewerkers lekker in hun vel zitten en geconcentreerd werken. Uitgaande van dit principe hebben lichtexperts biodynamische ledlampen ontwikkeld. Deze leds geven extra licht als het nodig is en gedempt licht als dat kan. Ze bewegen als het ware mee met het natuurlijke licht in een kamer  / hal / winkel / showroom. De kleur van het licht kan hierbij variëren van warm wit (2800K) naar koel en wit daglicht (6000K). Een en ander wordt in een softwarepakket ingeregeld. Handmatig (met een afstandsbediening) aanpassen kan natuurlijk altijd.

Heeft u interesse in slimme, biodynamische LED verlichting werkplaats? Led Design Holland vertelt u er graag meer over. Indien gewenst kan deze led-licht specialist een lichtplan op maat maken.

https://www.leddesignholland.nl/