Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een ooglidcorrectie is doeltreffend

In de plastische chirurgie, is een ooglidcorrectie een van de eenvoudigste, veiligste en meest doeltreffende operaties die u kunt ondergaan. Wanneer u met iemand praat, kijkt u elkaar over het algemeen in de ogen aan. Meestal kijkt u niet naar iemands neus, mond of een ander deel van het gezicht. Uw ogen zijn doorgaans ook de delen van het gezicht die een ware metamorfose ondergaan als het aankomt op plastische chirurgie.

Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat wanneer de bovenste oogleden compleet verzakt zijn, u in plaats van moe en oud, weer fris en jonger gaat uitzien. Terug naar dat frisse uiterlijk enkele jaren geleden.  Eenmaal verlost van het teveel aan huid die op de wimperrand van de bovenste oogleden rust, ervaart u een haast dramatisch verschil.

Verschillende soorten ooglidcorrecties

Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties. U denkt bij het horen van de term ooglidcorrectie, vast ook alleen aan een operatie van het bovenste ooglid. Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollige huid verwijderd, mogelijk wat vet- of spierweefsel.

Een andere, minder gangbare ooglidcorrectie betreft het onderste ooglid of het gebied onder de ogen. Zonder zichtbare incisie kunnen wallen onder uw ogen worden verwijderd. Elk stukje vet werd jaren geleden volledig verwijderd. Tegenwoordig wordt dat niet meer gedaan, om te voorkomen dat mensen naarmate ze ouder worden, een ‘holle blik’ krijgen. Daarom volstaat het tegenwoordig om het vet onder de ogen te herverdelen.

Hoe verloopt het herstel na een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie volstaat plaatselijke verdoving. De artsen van Ooglift zullen met uiterste zorg een incisie maken in de natuurlijke plooien van het ooglid om vervolgens het teveel aan huid te verwijderen. Waardoor een litteken uiteindelijk zo goed als onzichtbaar zal zijn. Het herstel is (meestal) snel. Bij een correctie van het bovenste ooglid zijn de kneuzingen en zwellingen minimaal. De meeste mensen voelen zich zelfs zo goed dat ze denken dat ze zelf naar huis kunnen rijden. Maar bij Ooglift adviseren ze echter uit voorzorg dit niet te doen. Een enkeling ervaart wat meer last te hebben van zwellingen en kneuzingen, maar ook dan zakt dit meestal na enkele dagen weer. De hechtingen worden na 3 tot 5 dagen verwijderd en de zesde dag na de operatie kunt u alweer make-up gebruiken.

 

Meer weten? Neem gerust contact op met Ooglift voor het maken van een intakegesprek: 030 – 294 57 26.