Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een eigen website maken versus het laten maken

Voor elke ondernemer is tegenwoordig een website een must. Om goed vindbaar te zijn op Google heeft u een professionele website nodig met SEO toepassingen erop. U kunt iemand ervoor inhuren om een professionele website laten maken, maar u kunt er ook voor kiezen om het zelf te maken door bijvoorbeeld WordPress of Shopify.

 

Wat is het doel achter de website

Als eerst is het belangrijk om te weten wat u met de website wilt gaan doen. Voor het geval dat u als een kip zonder kop een pakket koopt bij een hostingbedrijf.

 

Zie het als het ontwerpen van een huis. Daar gaat u ook niet zo maar aan beginnen. U kiest eerst het materiaal, de grootte van het huis, waar de woonkamer is en hoe de ramen ingedeeld worden. Ook is het handig om te controleren of het dak er later op kan worden gemonteerd.

 

Een handige checklist voor een website

Teken het daarom eerst uit op papier hoe de website eruit moet zien. Daarnaast moet u vooral kijken naar de volgende punten.

  • Wat wordt de website? Een webshop, blog of forum?
  • Welke doelgroep wil u aanspreken?
  • Hoeveel webruimte wil u gebruiken?
  • Hoe snel moet de website bereikbaar zijn? 

Dit kan gezien worden als een belangrijke stap, aangezien u op deze vragen u website hosting pakket koopt. Als u hier niet aan denkt en later bij een andere hosting bedrijf u website wilt plaatsen, brengt dat verhuiskosten met zich mee.

 

Tools voor een website maken

De meest bekende tools om een website online te lanceren zijn WordPress, Shopify en Magento. Over het algemeen kiezen de meeste individuen WordPress, door zijn makkelijke interface en een flexibel systeem. Hiermee maken ook de meeste ondernemers hun eigen website omdat het in principe gratis is.

 

Website laten maken

Een website laten maken is zeker een optie om over na te denken. Een website is voor de meeste bedrijven een visiteaartje. Als de website niet geoptimaliseerd is of iemand heeft een nare ervaring gaat de persoon al snel van uw website af. Door een online webbureau in te schakelen maken ze de website precies afgesteld op jouw wensen, waardoor de meeste bezoekers langer op uw website blijven.

https://www.edit4u.nl/