Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Coderen

Veel mensen schrikken van het woord coderen, ze denken dat het iets vrij technisch is, maar het is overal terug te vinden in ons dagelijks leven. Voor een goede organisatie binnen een bedrijf is juiste coding and marking een noodzaak. Een juist systeem van coderen helpt het bedrijf om de efficiëntie te verhogen, de productie te verbeteren en werknemers minder te belasten. Daarnaast is de kans groot dat de kwaliteit van het product omhoog gaat.

Al in de middeleeuwen was men druk bezig met coding and marking. Door de uitvinding van de ponskaart kwam het coderen echter pas in een stroomversnelling. Dit heeft vele iconische apparaten met zich meegebracht, denk aan een draaiorgel, muziekdoosje of een automatische wever, ze maken allemaal gebruik van een ponskaart. Ook in de winkel werd deze kaart gebruikt voor bijvoorbeeld het weergeven van de prijs. Met de introductie van de streepjescode in de jaren 70 verdwenen de ponskaarten langzamerhand uit ons straatbeeld. Woodland en Silver bedachten deze reeks van streepjes en getallen. Het werd binnen korte tijd op grote schaal toegepast in allerlei systemen.

De streepjescode kan je overal in ons dagelijks leven terug vinden. In de eerste plaats op verpakkingen van producten die je in de winkel koopt. Zeker in Europa zal je bijna geen product vinden wat niet is voorzien van een streepjescode. Maar deze geweldige uitvinding kent nog meer toepassingen. Zo word de set van streepjes en getallen gebruikt om bagage op het vliegveld te markeren zodat het in het juiste vliegtuig terecht komt. Ook wordt de uitrijtijd van een parkeergarage bepaald door een streepjescode en is het een systeem waardoor je kan zien of kaartjes echt zijn, dit kunnen concertkaartjes zijn, maar ook vliegtickets of loten. Ook in het ziekenhuis word de streepjescode gretig toegepast, in de eerste plaats om patiënt gegevens op te bewaren, maar ook voor de koppeling van medicijnen en of monsters. Kijk op KBA-metronic.com voor meer toepassingen op het gebied van coderen.

http://www.kba-metronic.com/nl