Succesinbeeld
Image default
Financieel

Zijn leningen de oplossing voor mijn probleem?

Als je financieel krap zit dan is dat heel vervelend. Financiële zorgen staan hoog in de top 10 als oorzaak van stress. Van geldstress kun je nachtenlang wakker liggen. Leningen kunnen een oplossing creëren die je rust geven. Toch is een lening niet altijd verstandig om af te sluiten. Laat je goed adviseren daarin. Als je een financiering afsluit dan zijn daar kosten aan verbonden. Je betaalt rente over de financiering en je krijgt te maken met maandelijkse aflossingen. Zorg ervoor dat je ook aan die verplichtingen kunt voldoen. In dit artikel vertellen we je wanneer het afsluiten van een lening een slimme oplossing voor je is.

Leen alleen als je ook weet dat je de lening kunt aflossen

We hebben het net al aangegeven. Het is niet slim om een financiering af te sluiten als je het bedrag niet kunt aflossen. Bij leningen krijg je altijd te maken met maandelijkse lasten die fors kunnen zijn. Als je die maandelijkse aflossing niet kunt betalen dan is het niet handig om geld te lenen. De maandelijkse aflossingen moet je moeiteloos kunnen betalen. Je moet er niet krom voor liggen en er ook niet allemaal dingen voor moeten laten. Dan blijf je stress houden en werk je jezelf alleen maar dieper in de nesten.

Leningen om een aankoop in termijnen te betalen

Als je een grote aankoop gaat doen en je wilt het bedrag niet in één keer op tafel leggen dan kunnen leningen daarvoor een mooie oplossing zijn. Veel winkels bieden de mogelijkheid van betalen in termijnen of de mogelijkheid tot het afsluiten van een lening. Bij betaling in termijnen betaal je meestal geen rente. Het aantal termijnen is meestal beperkt. Wil je liever wat langer doen over het afbetalen dan kun je beter voor een financiering kiezen. Je betaalt dan wel rente, maar het aantal termijnen om het bedrag af te betalen is ruimer. Zo hou je je maandelijkse lasten laag en zorg je voor financiële rust.

Leen niet meer geld dan je nodig hebt

We raden je aan om bij leningen nooit meer geld te lenen dan je echt nodig hebt. Hiermee voorkom je onnodige druk en stress en zo voorkom je dat jij jezelf verder in de problemen werkt. Bereken goed hoeveel je nodig hebt. Vind je het lastig om het juiste bedrag te bepalen? Laat je dan adviseren door een expert. Je kunt ook online makkelijk berekenen welke bedragen je mag lenen. Dat kan je al een hoop inzichten geven.

Leningen voor meer financiële ruimte

Leningen afsluiten voor meer financiële ruimte maken dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte uitgaven en makkelijk al je lasten kunt betalen. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat je de tijd hebt om te voorzien in meer inkomsten. Er zijn op dat vlak allerlei mogelijkheden. Van een consumptief krediet tot het rood staan op je rekening tot het afsluiten van een persoonlijke lening. Dat kan bij een bank of een andere financiële instelling of geldverstrekker.