Succesinbeeld
Image default
Aanbiedingen

Welke oprijplaten heb ik nodig?

Oprijplaten worden gebruikt om kruiwagens, motoren, auto’s en machines op de laadvloer van aanhangers te rijden en ze er weer af te rijden. Een vraag die veel voorkomt is: Welke oprijplaten heb ik dan precies nodig? Ga je voor een kunststof, stalen of aluminium oprijplaat? Hoe breed en hoe lang moet de oprijplaat zijn? Deze vragen gaan in deze blog worden beantwoord. De verschillen tussen de oprijplaten zullen wij behandelen zodat jij straks precies weet welke oprijplaat je nodig hebt!

Welke oprijplaten zijn geschikt voor mijn aanhanger?

Er is een groot aantal verschillende oprijplaten te koop voor professioneel gebruik. Het laadvermogen is van belang en daarbij is ook de lengte en vorm van de oprijplaat van belang om te bepalen wat de oprijhoek wordt en dus ook de belasting. Dit kan je ook doen met behulp van een handige rekenformule. Als je een voertuig moet laden die een oprijhoogte heeft van 45 cm met een stijging van 30%, bereken je als volgt: oprijhoogte (cm) gedeeld door de maximale hellingshoek     (30) x 100 = de lengte van de oprijplaat

Zijn kunststof oprijplaten de juiste keuze?

Kunststof oprijplaten zijn erg licht, daardoor zijn ze erg gemakkelijk om mee te werken. Dat ze licht zijn maakt het laden en lossen van de lading veel makkelijker. Het grote voordeel is dat ze lichter zijn dan stalen oprijplaten, maar niet lichter dan de aluminium oprijplaten. Ook zijn kunststof oprijplaten de goedkoopste optie, de stalen en aluminium oprijplaten zijn vaak erg prijzig. Als je dus een voordelige oplossing zoekt, dan adviseren wij de kunststof oprijplaten. Als laatste voordeel zijn de kunststof oprijplaten goed bestand tegen slijtage, hierdoor kan je langer genieten van je oprijplaten. Ook een duurzame oplossing dus!

Waarom stalen oprijplaten kiezen?

De veruit stevigste oprijplaten die er zijn, zijn de stalen oprijplaten. Ben je dus van plan om een zware lading te gaan vervoeren zoals auto’s, graafmachines of andere zware belasting? Dan is de stalen oprijplaat veruit de beste optie. Je kan altijd vertrouwen op deze oprijplaten, wel is een nadeel dat ze aan de zware kant zijn. Ook zijn ze gevoelig voor roestvorming, daarom adviseren wij om te kijken naar roestvrijstalen oprijplaten of gegalvaniseerde oprijplaten. Verzinkte oprijplaten gaan ook langer mee omdat ze een sterke laag bevatten die beschermt tegen corrosie. Gegalvaniseerde oprijplaten zijn vaker goedkoper dan verzinkte oprijplaten. Maar gegalvaniseerde oprijplaten zijn wel minder goed bestand tegen roest. Een goede oplossing is dan om ze goed op te bergen!

Tegenwoordig hebben veel aanhangers een geïntegreerde schacht voor oprijplaten!

Een aluminium oprijplaat: lekker licht!

Als je vaak moet rondsjouwen met oprijplaten, dan raden wij jou aan om een aluminium oprijplaat te kiezen. Deze zijn namelijk lichter dan platen van kunststof en staal. Sommige oprijplaten zijn zelfs voorzien van een handvat. Verplaatsen wordt hierdoor echt heel eenvoudig. Een groot voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze niet roesten. Dit zorgt ervoor dat de oprijplaten langer meegaan en dat is weer erg duurzaam. Bij juist gebruik gaan ze jaren lang mee! Ga je een grasmaaier vervoeren? De gebogen oprijplaten van aluminium zijn daarvoor beschikbaar. Dit maakt het laden van de grasmaaier veel makkelijker. Het is nog belangrijk om rekening te houden met wat je wilt vervoeren, als dit een zwaar object is zoals een auto, dan adviseren wij toch lange oprijplaten van staal bijvoorbeeld. Hoe langer de oprijplaat, hoe lager de oprijhoek en hoe minder kracht het kost om op de aanhanger te komen. 

Bij Aanhangwagendirect een oprijplaat aanhanger kopen?

Ben je eruit van welk materiaal je jouw oprijplaat wil? Aanhangwagendirect heeft in hun assortiment genoeg oprijplaten te koop. Ook als je het nog niet zeker weet kan je contact opnemen met de klantenservice. Aanhangwagendirect is de marktleider op het gebied van aanhanger onderdelen in Nederland. Zij zullen jou dan helpen om de juiste oprijplaat aanhanger te zoeken.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/