Succesinbeeld
Image default
Gezondheid

Een gecombineerde leefstijlinterventie voor meer vitaliteit in je leven

Een gecombineerde leefstijlinterventie voor meer vitaliteit in je leven

Je voelt vaak aan je energieniveau, je veerkracht en je motivatie hoe vitaal je bent. Vitaliteit is levenskracht. Is jouw energieniveau laag, dan voel je je in de meeste gevallen futloos en moe. Lukt het je niet om jezelf te motiveren om een cursus te volgen, zodat je kunt groeien in je baan? Barst je in huilen uit, omdat er een pak melk op de grond kapot valt? Heb je overgewicht en lukt het je maar niet om die motivatie te vinden om af te vallen? Heb je last van lichamelijke of psychische klachten? De kans is groot dat je wat meer vitaliteit in je leven kunt gebruiken. Een gezonde leefstijl is hier een belangrijk onderdeel van.

Doorbreek de vicieuze cirkel

Je herkent het vast wel. Als je je moe voelt en weinig energie hebt, dan heb je ook niet de motivatie om te gaan bewegen of leuke dingen te gaan doen. Misschien heb je lichamelijke klachten waardoor bewegen moeilijk is, of voel je je futloos en kun je het gewoon niet opbrengen om überhaupt iets te gaan doen. Toch zorgen deze dingen juist voor meer energie. Het beste wat je voor jezelf kunt doen is die cirkel doorbreken en elke dag iets in te plannen waar je meer energie van krijgt. Als je het lastig vindt, begin dan met een paar minuten en bouw dit op. Op een gegeven moment zul je zien dat je meer energie krijgt en vitaler wordt. Dit geeft je dan weer meer motivatie om juist die dingen te doen waar je energie van krijgt.

Vitaliteit als levenskracht

Iedereen weet wel hoe je gezond moet leven, maar het in de praktijk brengen is vaak een stuk lastiger. Hier komt een stuk gedragsverandering om de hoek kijken. Eén van de manieren om te zorgen voor een gezondere leefstijl en bijvoorbeeld het verminderen van overgewicht is de zogenaamde gecombineerde leefstijlinterventie. Het is een combinatie van meer bewegen, gezonder eten en het veranderen van je gedrag. Je zou je leefstijl als medicament kunnen zien; hoe gezonder je leeft, hoe minder kans je hebt om ziek te worden. Een gezonde leefstijl houdt niet alleen in dat je gezond eet en meer beweegt; ook voldoende slaap, zo min mogelijk stress en je begeven in de natuur dragen bij aan een gezond leven.

Leefstijl als medicament

Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je minder kans hebt om ziek te worden. In de praktijk wordt hiervoor gebruik gemaakt van leefstijlgeneeskunde. Het is het therapeutisch gebruik maken van voedings-, en leefstijlinterventies(evidence-based), zoals bijvoorbeeld de overstap naar een plantaardig en onbewerkt voedingspatroon, regelmatig bewegen, het verminderen van stress en het verbeteren van de slaap. Leefstijlgeneeskunde heeft als doel het voorkomen van leefstijl gerelateerde ziektes of het behandelen hiervan. Personen worden voorzien van de juiste levensvaardigheden en kennis om hun gedrag op een effectieve manier te veranderen, zodat de onderliggende oorzaken van eventuele gezondheidsproblemen aangepakt kunnen worden. Ook kan het succesvol ingezet worden voor mensen met overgewicht.

Gecombineerde leefstijlinterventie via Everybody Lifestyle Centers

Of je nu een gezonde(re) leefstijl wilt, af wilt vallen of je gezondheidsproblemen aan wilt pakken; bij Everybody Lifestyle Centers ben je aan het juiste adres. Iedere persoon is anders en daarom is bij ons elke behandeling maatwerk. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

 

https://everybodylifestylecenters.nl/