Succesinbeeld
Image default
Dienstverlening

Wat voor werkzaamheden zijn er bij elektra

Elektra is erg groot en uitgebreid en als je moet nadenken over wat voor werkzaamheden hier allemaal bij horen dan kan dat soms echt een beetje een lastige klus zijn. Hier kom je dan ook de meest voorkomende klussen tegen waarvoor elektriciens regelmatig voor worden ingeschakeld.

Groepenkast of meterkast vervangen

Elektriciens die zijn dagelijks wel bezig met het vervangen van groepenkast of meterkasten, deze kasten kunnen erg veel vervelende problemen geven waardoor het moeilijk is om goed al je elektra te kunnen blijven gebruiken. Problemen die je groepenkast geven zijn vaak stroomstoringen, dit komt door schade, slijtage of ouderdom.

Stroomstoringen

Stroomstoringen door een kapotte groepenkast komt dus eigenlijk te vaak voor. Stroomstoringen aan de groepenkast in de vorm van overbelasting komt ook erg vaak voor, vaak heb je dit niet eens door. Als je te veel apparaten gebruikt achter een bepaalde groep dan zal deze groep ook meer stroom vragen aan de groepenkast. Een groepenkast kan maar een maximale hoeveelheid stroom leveren aan een groep totdat deze overbelast wordt met teveel stroom. Bij teveel stroom treedt er dus overbelasting op en dus ook een stroomstoring.

 

Bij storingen of kortsluitingen hebben een aantal unieke elektriciens ook een speciale dienst, een noodhulp bij storingen of kortsluitingen. Als je last hebt van een stroomuitval dan kan je dag en nacht contact opnemen en er komt direct een elektricien je kant op om dit probleem professioneel en deskundig op te lossen.

Elektra vervangen of renoveren

Problemen aan elektra kabels komt vaak voor in de vorm van schade, slijtage of ouderdom, vaak hangt dit allemaal een beetje samen. Elektra kabels die vervoeren als het ware wel alle stroom naar de juiste apparaten. Als je kabels problemen ondervinden dan kan dit ook invloed hebben op de apparaten die je gebruikt.