Succesinbeeld
Image default
Industrie

UFO lampen: ideaal als werkplaatsverlichting

Verlichting in een werkplaats mag niet onderschat worden. Werkplaatsen zijn namelijk niet altijd voorzien van voldoende ramen, zodat u niet optimaal van daglicht kunt profiteren. Slechte verlichting is van invloed op de medewerkers. Zij moeten hier minimaal acht uur per dag doorbrengen en dit kan de gezondheid aantasten. Goede werkplaatsverlichting is daarom absoluut noodzakelijk. Als werkgever wilt u niet alleen goede verlichting zodat werkzaamheden goed uitgevoerd worden, u wilt ook zuinige verlichting, zodat u kunt besparen op de energiekosten. De perfecte werkplaats verlichting zijn UFO lampen.

Wat zijn UFO lampen?

Deze lampen verwijzen niet voor niets naar een UFO. Het zijn compacte ronde lampen die er uitzien als een schijf. Hierin zit een LED lamp die voor optimale verlichting zorgt. Afhankelijk van het wattage van de lamp kunnen ze in diverse werkplaatsomgevingen gehangen worden. Voor magazijn verlichting en loodsverlichting is het belangrijk dat de lampen op grote hoogte nog steeds voor voldoende verlichting zorgen. Dat kan met UFO lampen. Door de ronde vorm hebben ze een brede hoek dat aan alle kant voor een brede lichtbundel zorgt. Voor magazijnen en loodsen kiest u het liefst ook een hogere wattage, zodat u optimaal profiteert van genoeg lichtopbrengst. Wattages voor werkplaatsverlichting begint bij 100 watt, wat bijvoorbeeld heel geschikt is als atelierverlichting. Hangt uw lamp wat hoger en wilt u meer licht hebben? Dan kunt u ook gaan voor 200 watt of zelfs een wattage van 240 Watt. Vooral met LED lampen verkrijgt u hiermee een enorme lichtopbrengst. U kunt een UFO lamp ook gebruiken in vochtige ruimtes, want de meeste lampen hebben een IP65 waarde. Dit houdt in dat uw lampen waterdicht zijn en bestand zijn tegen stof.

 

Met driver of zonder driver?

Omdat LED lampen werken op een laag voltage is voor de juiste stroomvoorziening een driver nodig. Een UFO lamp met driver neemt iets meer ruimte in beslag en zal een hoger verbruik hebben. Maar de techniek staat niet stil en u kunt tegenwoordig ook kiezen voor driverless modellen. Het voordeel van een driverless LED lamp is dat u profiteert van een veel lager verbruik van de lamp. Tevens is er veel minder kans dat de lamp snel stuk gaat. Ga daarom mee met de nieuwste innovaties en kies voor driverless UFO lampen.

 

Werkplaatsen met een lager plafond

Heeft u een werkplaats met een lager plafond dan kunt u in plaats van werkplaatsverlichting ook kiezen voor complete LED TL armaturen. Dit zijn TL buizen die in het armatuur zijn gebouwd en die u als één geheel plaatst. Desnoods kunt u deze armaturen in het plafond bouwen. Wel is het afhankelijk van hoeveel licht u nodig heeft en hoe groot het oppervlakte is dat u moet verlichten. Heeft u toch een groot vermogen nodig en u heeft een groot oppervlakte, dan heeft u met werkplaatsverlichting veel meer lichtopbrengst.