Succesinbeeld
Image default
Aanbiedingen

Tips voor iedereen die gezond en duurzaam wil afvallen

In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden voor gezond en snel afvallen met een gepast dieet.

Mogelijkheden voor afvallen

Naast het volgen van het eieren dieet, kun je er ook voor kiezen om erbij te sporten. Dit versnelt het proces van het gewicht verliezen ook. Zorg wel dat je na je eieren dieet blijft sporten. Sporten is samen met voeding nog altijd het belangrijkste onderdeel als je gewicht wil verliezen. Besef ook dat je na het eieren dieet niet weer alles kunt eten wat je wilt. Uiteraard is er tijd voor een lekkernij af en toe, maar probeer nog steeds zo gezond mogelijk te eten. Alleen dan kun je ook op de langere tijd gewicht blijven verliezen. We raden echter aan om niet tijdens het eieren dieet te gaan sporten, dit kan nog wel de eerste twee dagen maar daarna zal je niet veel energie hebben om te gaan sporten. Ga dus weer na het eieren dieet sporten, of eventueel de eerste twee dagen.

Koolhydraten dieet

Goed dat je meer wilt weten over het koolhydraten dieet, het koolhydraten dieet volgen kan jou helpen om op een gezonde manier gewicht kwijt te raken. Wil je alles weten over het koolhydraten dieet? Lees dan snel verder.

Koolhydraatarm dieet en afvallen

De bedoeling van het koolhydraten dieet is om koolhydraatarm te eten zodat je veel kunt afvallen. Veel koolhydraten eten is een van de grootste redenen waarom veel mensen te dik zijn. Een koolhydraatarm dieet zorgt ervoor dat je snel kunt afvallen door te letten op het aantal koolhydraten dat je tot je neemt. Het succes van dit dieet ligt in het feit dat volgers ervan met veel bewustzijn moeten letten op wat ze eten waaronder op voedingsstoffen zoals suikers en fructose. Bij een koolhydraatarm dieet voorkom je dat je voedingsstoffen tot je neemt die gemakkelijk vet opslaan en dat is een goed begin voor een periode van afvallen.

Soorten koolhydraat diëten

Er is niet een koolhydraten dieet maar er zijn tientallen verschillende soorten koolhydraten diëten die allen hun nadruk hebben liggen op verschillende aspecten. Enkele specifieke voorbeelden van het koolhydraten dieet zijn Sonoma dieet, Orgasmic dieet, Mayodieet, Kokosnoot dieet, Zonedieet, Trubo low carb dieet, Palm Beach dieet en South Beach dieet. Vooral het laatste dieet is de afgelopen maanden zeer populair onder filmsterren en met hun alle volgers en fans. Meer weten over de werking van een koolhydraat dieet?

Werking koolhydraten dieet

De werking van het dieet is simpel. Over het algemeen zal je in de eerste periode flink moeten korten met het eten van suikers en andere ongezonde koolhydraat bevattende etenswaren. Langzamerhand wordt het mogelijk om iets meer en meer te gaan eten van producten die in de eerste periode niet gegeten mogen worden. De eerste periode is dan ook niet eenvoudig en in de eerste periode zal je ook het meeste afvallen, maar langzamerhand wordt het koolhydraten dieet dragelijker, zeker naarmate je dichter tot je streefgewicht komt. Het volhouden van een koolhydraten dieet is een van de grote voordelen van dit dieet volgen. Je mag niet veel suiker tot je nemen, oke, maar je mag wel gewoon vis, vlees, groente en andere soorten voedsel nuttigen waar dit tijdens andere diëten vaak niet mogelijk is.

Binnenkort zullen we enkele specifieke koolhydraten diëten beschrijven zodat deze gemakkelijk gevolgd kunnen worden.

Rijst dieet

Een rijst dieet, voor veel mensen een onbekend dieet. Mag je dan alleen maar rijst eten en hoe gevarieerd is dit dieet? Dit zijn veelgehoorde vragen over dit dieet. Hieronder zal worden toegelicht hoe dit dieet werkt. Het is namelijk een erg lastig dieet om je aan te houden, maar kan wel erg helpen met het bereiken van je doel. Afvallen is namelijk meestal heel lastig, maar als je je goed aan je schema houdt, kun je enorme stappen zetten zeker met het rijst dieet.

Werking rijst dieet

Het rijst dieet bestaat uit vier stappen waar je je aan moet houden. De eerste stap is om de eerste vijf dagen van je dieet alleen maar rijst te eten. Dit is ook gelijk de moeilijkste fase. Het gaat ontzettend vervelen om eenzijdig te eten en de verleiding om wat anders te eten is groot. Maar als je door deze vijf dagen heen bent gekomen, wordt het steeds makkelijker. Zoals het eigenlijk met elk dieet werkt. Het gaat om de gewenning. Als deze fase is afgerond, kun je aan de volgende fase beginnen. Stap twee is dat je bij het rijst fruit en groente mag toevoegen. Na weer vijf dagen mag je er zuivel aan toe voegen, en vis bij het avondeten wordt dan ook niet afgeraden. Als je deze fase ook hebt voltooid, ga je langzaam aan weer terug naar een normaal eetpatroon. Je lichaam kan dan weer wennen aan een normale etensstijl waarbij je wel moet proberen zo veel mogelijk gezond te eten, zodat je niet weer gelijk heel veel aankomt. Het rijst dieet duurt dus maar 10 dagen en in die tien dagen kan je ongeveer 3 kilo afvallen, dat kan alleen als je echt heel strikt het dieet volgt. Doordat het dieet van korte duur is wordt het ook wel een crashdieet genoemd.

Overige informatie rijst dieet

Het is belangrijk om bij diëten zo veel mogelijk te sporten, maar het is begrijpelijk dat dat lastig is zeker tijdens zware diëten zoals het rijst dieet. Zeker tijdens de eerste fase van het rijstdieet zul je het zwaar hebben. Lichamelijk en emotioneel is het namelijk best heftig, omdat je je volledige eetpatroon omgooit. En eigenlijk dus je levensstijl compleet verandert. Maar probeer na het dieet het sporten weer volledig op te pikken en tijdens dit crashdieet niet te gaan sporten. Alleen dan ben je in staat om gewicht te behouden of juist nog meer af te vallen als je dat zou willen. Als je je aan een rijst dieet wil gaan houden, veel succes! Probeer iemand anders te vinden die zich ook aan het rijst dieet houdt, zodat je steun kan bieden aan elkaar en elkaar kan helpen om op gewicht te blijven.