Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Tand trekken

Iedereen weet hoe belangrijk het is om goed voor je gebit te zorgen. Wanneer je dit niet doet heb je kans op tandvleesontsteking, gaatjes of nog ergere dingen. Wanneer dit helemaal uit de hand loopt, kan het zelfs zo zijn dat de tandarts moet tand trekken, dat wil natuurlijk niemand. 

 

Zo’n stralend witte lach die je voorbij ziet komen in reclames heeft natuurlijk niemand. Hoe goed je je gebit ook verzorgd, zonder een speciale behandeling zal het nooit zo wit worden. Maar een gezond gebit hoeft niet per se spierwit te zijn. Twee keer per dag poetsen, een keer per dag ragen en regelmatig spoelen met mondwater moet je al een heel eind op weg helpen naar een gezond gebit. 

 

Angst voor de tandarts is een angst waar velen van ons bekend mee zijn. Het voelt vreemd om een onbekende met gereedschap in je mond te voelen zitten. Toch is ook angst voor de tandarts te verhelpen. Het beste is om je kind van jongs af aan aan te leren dat er niets engs aan de tandarts is. Op deze manier raken zij aan de tandarts gewend en is de kans groot dat ze twee keer per jaar blijven gaan voor controle. Wanneer iemand bang is voor de tandarts, is de kans groot dat hij maar eens in de paar jaar gaat. Dit is uiteraard niet goed voor je gebit. 

 

Wanneer je gebit er echt niet goed aan toe is, is het soms nodig om een tand te trekken. Soms is dit nodig om meer ruimte in de mond te krijgen en soms is het nodig omdat de tand gewoon rot is. In dat laatste geval kun je gelukkig wel een implantaat tand krijgen.  Als je wilt kunnen deze dingen onder narcose gebeuren. Dan voel je er bijna niks van en ben je er zo weer bovenop.