Succesinbeeld
Image default
Architectuur

Speeltoestellen nodig? Kies voor puur natuur en maatwerk!

Een speeltuin ontwerpen is een behoorlijke uitdaging. Zo moet u nadenken over welke maatwerk speeltoestellen u nodig heeft, uit welke materialen deze maatwerk speeltoestellen moeten bestaan en over de veiligheid. Ook de plek en het aantal speeltoestellen is natuurlijk iets waarover goed nagedacht moet worden. 

 

Heeft u zelf plannen om een grotere of kleinere speeltuin te gaan aanleggen? Kies dan voor natuurlijke maatwerk speeltoestellen. Deze hebben namelijk flink wat voordelen. Verder kunt u – als u het uzelf helemaal gemakkelijk wilt maken – het ontwerp laten uitvoeren door een professionele adviseur.

 

 

Natuurlijke maatwerk speeltoestellen: een prima optie!


Onder natuurlijke maatwerk speeltoestellen worden toestellen begrepen die gemaakt zijn van natuurlijke en duurzame materialen. Met name FSC-geproduceerd hout, afkomstig uit duurzaam onderhouden bossen, geldt als basis voor dit soort speeltoestellen. Een groot pluspunt van duurzame speeltoestellen van natuurlijk materiaal is het feit dat deze lang meegaan en goed bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Of het nu hard vriest of bloedheet is: natuurlijke speeltoestellen kunnen tegen een stootje!Verder zorgt, dat is een tweede voordeel, gebruik van natuurlijke speeltoestellen op maat bij kinderen voor een hoop enthousiasme.

Kinderen houden van speeltuinen die natuurlijk zijn ingericht met houten klimpalen, een wip-wap van hout, stenen om op te klauteren en natuurlijk een grote en stoere zandbak. Wilt u kinderen echt in hun element laten komen, dan is de keuze voor dit soort speeltoestellen echt aan te raden.

 

Het belang van maatwerk

Speeltuinen moeten doordacht zijn ontwikkeld en ingedeeld. Het centrale doel hierbij is dat kinderen voldoende ruimte en toestellen moeten hebben om lekker te spelen. Ook moet dit op een veilige manier kunnen. Om dit optimaal te kunnen realiseren, schakelen veel mensen met plannen om een speeltuin te creëren een specialist in. Een adviseur die precies weet hoe een speeltuin logisch, veilig en praktisch moet worden ingericht.