Succesinbeeld
Image default
Gezondheid

Onze tips voor een betere nachtrust

Voldoende slaap is dé basisbehoefte waar we niet zonder kunnen. Samen zitten we in deze maatschappij waar veel druk wordt gezet op iedereen. We moeten veel werken en goed presteren om zo onze vaste lasten te kunnen betalen. Slaap heb je nodig om de rest van de dag goed te kunnen presteren en functioneren. Toch geeft bijna twee derde van de mensen aan dat ze niet blij zijn met hun nachtrust. We hebben een gezin en huishouden dat verzorgd moet worden. Allemaal elementen die er samen toe leiden dat wij maar door en door en door gaan. Het stressgehalte blijft hoog en de uren die overblijven voor voldoende slaap, worden er niet meer op.

 

Gevolgen van langdurig slaaptekort

Slaaptekort kan zorgen voor veel soorten problemen. Wetenschappelijk is er al onderzocht en zelfs bewezen dat een slechte nachtrust de kans vergroot op burn-out, obesitas, chronische vermoeidheid, depressie, diabetes, dementie, kanker en zelfs een beroerte! Daarnaast is ook gebleken dat onvoldoende slaap zich kan uit in slecht cognitief functioneren en gedragsproblematiek. Nadelig dus voor die prestatiedrang op het werk en op school.

Betere nachtrust

Het is belangrijk dat je zorgt voor een goede nachtrust. Maar dan moet je daar natuurlijk wel tijd voor kunnen vinden. Om beter te in slaap te vallen, is het van belang dat je lichaam rust én een veilig gevoel ervaart, voordat het in een diepe rustige slaap kan vallen. Niet alleen het lichaam, maar ook je hersens herstellen zich alleen op het moment dat ze in een diepe slaap verkeren, ook wel de diepe slaapfase en de REM-fase genoemd.

 

SensoLife producten aanschaffen

Het grote assortiment van SensoLife bestaat uit onder andere  verzwaringsdekens, verzwaarde slaapzakken, verzwaringsvesten en verzwaringskussens. Er is keuze uit verschillende kleuren en maten. Daarnaast wordt er samen gekeken naar een mooi gewicht van de verzwaring, dat passend is bij de elke individuele gebruiker. Zo kan jij zelf een verzwaringsdeken samenstellen die perfect past bij jou, of je kind. Dat maakt je nachtrust beter.

Ben jij klaar om beter te slapen? Hier hebben we nog vier tips benoemd om je verder te helpen.

 

Een aantal goede tips voor een betere nachtrust

  1. Om te starten, zorg voor een vast slaapritme. Ga voor jezelf eens na hoeveel uur slaap jij nodig hebt om de dag erna goed te kunnen functioneren.
  2. Het lichaam moet aan het eind van de dag een voldaan gevoel hebben, waardoor je makkelijker in slaap kunt vallen. Zorg ervoor dat je overdag lichamelijke activiteit krijgt. Gun je geest en lichaam enkele momenten in een andere omgeving, frisse lucht en zorg dat je voldoende fysiek beweegt. En wie weet geniet jij er ook wel heel erg van!
  3. Kijk niet naar een scherm voordat je gaat slapen. Deze beeldschermen verhogen namelijk je hersenactiviteit, terwijl je juist je hersenactiviteit wilt verlagen om beter te kunnen slapen. Niet slim dus. Zorg dat je ongeveer 60 minuten voor het slapen gaan geen digitale schermen gebruikt en verwijder deze het beste ook uit de slaapkamer, zodat je niet in de verleiding komt. Wist je dat ruim 80% van de mensen beeldschermen mee naar bed neemt?
  4. Kijk eens naar je consumptie van cafeïne en alcohol houdende dranken. 66% van de mensen drinkt cafeïne houdende dranken voor het slapen gaan en 68% geeft aan alcohol te drinken tijdens de avonduren. Beiden hebben nadelige gevolgen voor de slaap. Door de cafeïne kom je moeilijk in slaap en door de alcohol blijf je hangen in een lichte slaap, waardoor je lichaam niet volledig tot rust komt.
  5. Neem een keertje een warme ontspannende douche, lees vervolgens een boek, demp de lichten en gun je eigen lichaam diepe druk met bijvoorbeeld een verzwaringskussen en verzwaringsdeken. Bouw voor jezelf een relaxend avondritueel. Maak zeker dat je lichaam en geest voldoende rust ervaren voordat je je ogen sluit. Begin hier ruim een uur voor het slapen mee

 

Voordelige effecten van een verzwaringsdeken op jouw slaap

Er bestaan hulpmiddelen met extra gewicht. Heb je al eens gehoord van een verzwaringsdeken of een verzwaringskussen? Door het gewicht van bijvoorbeeld een verzwaringsdeken wordt er druk uitgeoefend op de dieper gelegen sensoren in je lichaam, zoals je gewrichten, spieren en pezen. Wanneer er druk op je lichaam komt, wordt er een seintje gegeven aan je hersenen dat de omgeving veilig is en je lichaam in rust kan verkeren. Dit heeft een goed effect op het inslapen, maar ook het doorslapen. Heb je echt geen tijd voor een rustig avondritueel of ben je zo vol met energiek dat je echt iets meer nodig hebt dan alleen wat bewegen door de dag heen? SensoLife heeft dus de perfecte oplossing.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/