Succesinbeeld
Image default
Woning en Tuin

Met welke gietvloer prijzen dien je rekening te houden?

Er zijn bij het realiseren van een gietvloer in je woning toch wel een aantal zaken waar je altijd de nodige aandacht aan zal willen spenderen. Eén van deze zaken is natuurlijk de kostprijs waar je rekening mee moet houden. Het moet hoe dan ook gezegd dat er aan het realiseren van een vloer in je woning altijd significante kosten verbonden zijn. De gietvloer prijzen worden in de praktijk bovendien beïnvloed door heel wat verschillende factoren. Wil jij jezelf in ieder geval ook goed kunnen voorbereiden op de kosten die de realisatie van een dergelijke vloer met zich meebrengt? Dan is verder blijven lezen absoluut een aanrader te noemen.

Hoeveel bedragen de verschillende gietvloer prijzen

Wanneer je de verschillende gietvloer prijzen op de markt tegenover elkaar gaat afwegen zal je tot de conclusie komen dat er best niet onaanzienlijke prijsverschillen kunnen ontstaan. Voor de zogenaamde troffelvloer geldt bijvoorbeeld dat ze al kan worden gerealiseerd voor een prijs van tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter. Voor de epoxy gietvloer is er sprake van een gemiddeld prijskaartje gelegen tussen de 70 en 110 euro per vierkante meter. Wil je graag overgaan tot het realiseren van een PU gietvloer? Dan kan je rekening houden met een kostprijs welke ergens is gelegen tussen de 85 en 120 euro per vierkante meter.

Welke factoren oefenen er een bepaalde invloed op uit?

Er zijn meerdere factoren die in de praktijk een bepaalde invloed uit kunnen oefenen op de gietvloer prijzen waarmee je wordt geconfronteerd. In eerste instantie heeft de hierboven al aangehaalde informatie uiteraard al duidelijk gemaakt dat dit onder meer geldt voor het soort gietvloer waarvoor je gaat kiezen. Kies je voor de realisatie van een epoxy exemplaar? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze in vergelijking met PU gietvloeren ongelofelijk veel voordeliger kan uitvallen. Er zijn echter ook nog twee andere factoren die een niet onbelangrijke invloed kunnen hebben, namelijk:

  • De totale oppervlakte van de gietvloer;
  • De voorbereiding van de ondergrond die is vereist;

Hou er bij bijvoorbeeld een epoxy gietvloer rekening mee dat de ondergrond altijd over vlakke eigenschappen dient te beschikken. Is er geen sprake van een vlakke ondergrond? Dan zal deze in de praktijk altijd nog gerealiseerd dienen te worden. Het spreekt voor zich dat dit de totale kostprijs van je gietvloer in de praktijk gevoelig duurder kan doen uitvallen dan je mogelijks had verwacht.

Een gietvloer is haar kostprijs in de praktijk altijd meer dan waard

Zoals je op deze pagina hebt gemerkt kunnen de verschillende gietvloer prijzen in de praktijk best niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Voordat je overgaat tot het realiseren van een bepaalde vloer in je woning is het dan ook altijd een goed idee om exact de situatie in te proberen schatten. Dit gebeurt niet alleen op basis van het type gietvloer welke zal worden gebruikt, maar ook aan de hand van bijvoorbeeld de eventuele extra voorbereidingen die getroffen dienen te worden. In ieder geval zal je in de praktijk altijd tot de conclusie komen dat het realiseren van een bepaalde gietvloer in je woning altijd de gietvloer prijzen die betaald moeten worden meer dan waard is.