Succesinbeeld
Image default
Gezondheid

Kies altijd voor een professionele behandeling hernia

Een hernia is een uitsteeksel van een orgaan of weefsel, of een deel van het lichaam, door de spier of ander zacht weefsel dat het normaal bevat. Het uitsteeksel kan vet, darmen en andere organen bevatten. Hernia’s worden vaak veroorzaakt door overbelasting, het optillen van zware voorwerpen en/of herhaaldelijk hoesten. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door genetica en leeftijd. In alle gevallen is het belangrijk om te kiezen voor een professionele behandeling hernia.

Er bestaan drie soorten hernia’s

Er zijn drie soorten hernia’s: inguinale (in de lies), femorale (in de dij) en navelstreng (rond de navel). Een hernia is een uitstulping in de spier of het weefsel die meestal optreedt wanneer er een blessure is aan de spier, pees of ligament. Hierdoor kan een uitstulping in de spier ontstaan. De hernia kan worden veroorzaakt door druk en zwelling op de spier. Wat de oorzaak kan zijn, kan worden vastgesteld door een specialist.

Een specialist gaat altijd op zoek naar de plek van de hernia

Een arts zal een hernia diagnosticeren door te zoeken naar tekenen van zwelling, gevoeligheid, pijn en beweging van de uitstulping. Zij zullen dan een onderzoek uitvoeren om te kijken of u nog andere symptomen heeft die wijzen op een andere diagnose.

Ontvang advies op maat op het gebied van een behandeling hernia

Een behandeling hernia wordt altijd met de grootste zorg uitgevoerd, wat zorgt voor een zo’n effectief mogelijke behandeling. Uiteraard kan een specialist u daar meer over vertellen als u even contact opneemt en meteen een afspraak inplant.