Succesinbeeld
Image default
Dienstverlening

Hoe vind je een goede stukadoor?

Als je iemand nodig hebt die stucwerk in jouw huis of pand moet volbrengen, is het belangrijk om een goede stukadoor te vinden. Dit kan je zoeken bij een stukadoorsbedrijf. Hiervan zitten er ontzettend veel, verspreid door het hele land. Een tip is om op internet te zoeken naar een stukadoorsbedrijf die bij jou in de buurt zit, en hierbij te kijken of het bij je past en of je het betrouwbaar vindt. Als dit het geval is, kun je het bedrijf benaderen en een stukadoor inhuren. Hij of zij komt dan het nodige werk doen in jouw woning. Het is fijn dat je dit werk niet zelf hoeft te doen. 

Wat doet een goed stukadoorsbedrijf?

Er zijn heel veel verschillende stukadoorsbedrijven. Een goed stukadoorsbedrijf moet voldoen aan een aantal criteria. Het is van groot belang dat de werkzame stukadoors binnen een bedrijf goed opgeleid zijn en ook alle kennis bevatten wat nodig is om goed werk te leveren. Hoe meer ervaring, hoe beter de werknemers hun taken volbrengen. Een stukadoorsbedrijf moet betrouwbaar zijn, kwaliteit leveren en vriendelijk zijn. Je laat iemand die je niet kent niettemin in jouw woning of pand. Een bedrijf dit werk laten doen kost wel geld, maar daar krijg je ook kwaliteit voor terug. Vaak werkt een bedrijf sneller dan wanneer je het zelf moet doen. 

Zelf de muur stuken

Als je niet een bedrijf wilt inhuren om stucwerk te leveren, bijvoorbeeld om kosten te besparen, kun je het proberen om zelf te doen. Hiervoor moet je wel de nodige voorbereiding treffen. Als eerste moet je de muur afplakken, zodat de ruimte is voorbereid. Het stuc is een heel sterk materiaal, die je absoluut niet op bijvoorbeeld de vloer wil krijgen. Het gaat er namelijk bijna niet meer uit. Vervolgens moet je de muur voorstrijken. Dit is eigenlijk gewoon de muur goed schoonmaken en de wand ook stofvrij en vetvrij maken. Hierna breng je de hoekbeschermers aan, zodat daar geen onnodige stuc komt. Hierna maak je de stuc, breng je het aan en rei je de gestucte muur. Hierna moet je de muur nog messen, sponzen, pleisteren en laten drogen.