Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Hoe vind je een goede boekhouder?

Als je zelf geen tijd hebt of geen aanleg hebt voor financiële berekeningen, dan zul je als ondernemer als snel denken aan een boekhouder. Als je die stap hebt gezet dan is het belangrijk om een boekhouder in de buurt te vinden, die weet waar hij het over heeft en wat in nauw contact met je staat. Een boekhouder Maastricht is bijvoorbeeld fijn als je in Maastricht en omstreken woont. Persoonlijk contact is namelijk belangrijk, om jouw financiële zaken ook voor jou als ondernemer inzichtelijk te houden. Maar hoe vind je zo een boekhouder en waar moet je allemaal op letten? In dit artikel vind je tips die jou helpen om een goede boekhouder te vinden. 

Een boekhouder of accountant?

Deze termen worden vaak door elkaar heen gebruikt, maar toch zijn het twee verschillende beroepen. Hoewel een boekhouder en accountant grotendeels wel hetzelfde werk voor je doen, is het zo dat zelfs jij als ondernemer je een boekhouder mag noemen. Het grote verschil tussen een boekhouder Maastricht en een accountant, is dat een accountant een beschermd beroep is. Zij dienen een universitaire opleiding te hebben afgerond en zullen jaarlijks verplicht hun kennis moeten updaten. Een keerzijde hiervan is dat accountants een stuk duurder zijn ten opzichte van boekhouders, terwijl er ook onwijs goede boekhouders zijn.

Zit op één lijn

Dat accountants en boekhouders experts zijn, dat weten we al en dat is uiteraard ook wat je zoekt. Toch is het belangrijk dat je op één lijn zit met deze expert. Het gaat immers over jouw financiën. Het is dus belangrijk, dat jij begrijpt wat je boekhouder Maastricht bedoeld en dat hij of zij moeilijke termen aan je kan uitleggen.

Prijsafspraken

Heel belangrijk is dat je goede afspraken maakt over het geld dat je betaalt aan je boekhouder of accountant. Vooral accountants zijn gewend om iedere gewerkte minuut te factureren, waardoor je voor onaangename verrassingen kan komen te staan. Zo kan je per telefoon een simpele vraag stellen, waarnaar je twee dagen later een factuur van dit telefoongesprek ontvangt. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om 100% helder afspraken te maken. Bepaal samen op welke manier er wordt betaald: bijvoorbeeld een vast bedrag per jaar, of maand. Heel belangrijk is om af te spreken met je boekhouder uit Maastricht, dat je mag bellen over een vraag zonder hier per direct een factuur van te ontvangen. Spreek af dat hij of zij pas een factuur mag sturen, wanneer dit door hem of haar aangekondigd is.

 

https://vrankenhattu.nl/boekhouder-maastricht/