Succesinbeeld
Image default
Woning en Tuin

Een scheidingswand in de woonkamer

Ontdek hoe je een functionele scheidingswand in de woonkamer kunt creëren. Een scheidingswand kun je namelijk op verschillende manieren maken in de woonkamer. Je zou natuurlijk een echte wand kunnen plaatsen, maar dat is duur en in veel gevallen niet eens een praktische oplossing. Het is fijn als je de scheidingswand kunt verplaatsen, als je een nieuwe indeling van de woonkamer gaat neerzetten. Bovendien behoud je met scheidingswand zoals een kast of plantenbakken het gevoel van ruimtelijkheid. Hier zijn enkele ideeën voor een scheidingswand in de kamer.

Tussen de keuken en de kamer

Een scheiding tussen de keuken en de woonkamer kan fijn zijn. Ben je flink aan het koken geweest, dan is het fijn om tijdens het eten niet tegen een aanrecht vol afwas aan te kijken. Een handige oplossing is een scheidingswand creëren door middel van een kast. Deze is goed schoon te houden en biedt bovendien extra opbergruimte.

Scheidingswand en opbergruimte in de woonkamer

Want met een kast heeft je scheidingswand meteen een dubbele functie. Je kunt hier ook nog spullen opbergen of dingen neerzetten. Dit kan handig zijn tussen de woonkamer en de keuken. Maar het is ook functioneel in de woonkamer om een werkruimte af te schermen. Dan is een kast erg handig. Een kast is bovendien verplaatsbaar. Al zet je dit doorgaans wel voor een langere tijd zo neer, zeker als je er veel spullen in opbergt.

Rommel verborgen

Een scheidingswand in de woonkamer kan ook handig zijn om rommel te verbergen. De knutselhoek van de kinderen verdwijnt bijvoorbeeld mooi achter een canvasscherm scheidingswand. Of een groot bureau vol papierwerk hoeft niet iedereen te zien. Een scheidingswand zoals een kamerscherm of gordijn is dan handig om ervoor te schuiven.

Afscherming voor het raam

Sommige woonkamers hebben een behoorlijke inkijk als ze aan een stoep of weg liggen. De hele dag de gordijnen dicht is ook niet gezellig. Maar een strategisch opgesteld kamerscherm biedt de nodige privacy en beschermt eventueel ook tegen de warmte van teveel zonlicht.

https://www.canvasscherm.nl/scheidingswand/