Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een Eiken vloer, de ultieme vloerbedekking? Ja of nee?

Een goedkope Eiken vloer, voor velen dé ultieme vloerbedekking. Ik snap wel waarom. Zoals elke vloerbedekking heeft ook een Eiken vloer zijn specifieke voordelen én nadelen. Ik neem je graag mee in zowel de voordelen als de nadelen van een Eiken vloer.

Een Eiken vloer heeft veel voordelen

Hout is een natuurproduct, zo ook een eiken vloer. Dit is een geweldig voordeel. Want een Eiken vloer is daardoor altijd uniek. Een Eiken vloer geeft direct een warme sfeer aan elke ruimte in huis. Een Eiken vloer, houten vloeren over het algemeen, zijn erg sterk en kunnen veel hebben. Eiken vloeren gaan jarenlang mee als je ze goed onderhoud. Treden er eventueel en onverhoopt toch beschadigingen op aan de Eiken vloer, dan kun je ze eenvoudig (laten) repareren. Krassen of putten zijn te verhelpen door de Eiken vloer op te schuren waardoor deze weer als nieuw wordt. Maar diezelfde krassen en putten geven ook weer die unieke charme aan een Eiken vloer. Een Eiken vloer is verkrijgbaar in vele kleuren. Heb je na verloop van tijd toch genoeg van de ooit gekozen kleur van je Eiken vloer? Je kunt deze met wat tijd en energie heel goed (laten) aanpassen naar je nieuwe smaak.

Natuurlijk heeft een Eiken vloer ook nadelen

Net als elke vloer, heeft ook een Eiken vloer nadelen. Het eerste voordeel dat ik zojuist noemde, is ook direct een nadeel. Omdat een Eiken vloer natuurlijk materiaal is, leeft het. Dat wil zeggen dat bij droogte in het voorjaar en in de zomer een Eiken vloer wat kan krimpen, om vervolgens wat uit te zetten als het regenachtig weer is of juist heel warm. Wanneer je daar rekening mee houdt bij het leggen van de vloer, kun je de meeste problemen die dit uitzetten en krimpen veroorzaken, tegengaan. Een klein nadeel wanneer je een Eiken vloer wilt leggen in je appartement is dat je enkele regels moet naleven om eventueel geluidsoverlast van een Eiken vloer tegen te gaan. Denk daarbij aan een goedgekeurde ondervloer die het geluid dempt. De professionals van Bax Houthandel kunnen je daar prima over informeren.

Wat mij betreft wegen de nadelen zeker niet op tegen de voordelen van een Eiken vloer.