Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Drie redenen waarom je gebaren taal wilt leren

Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren. Naast dat een nieuwe vaardigheid leren een leuke hobby is, houdt je het scherp én kan het goed van pas komen in het dagelijkse leven. Hieronder vind je drie redenen waarom gebarentaal leren zo interessant is.

Communiceren met slechthorenden en doven

Nederland telt zo’n 1,5 miljoen slechthorenden en doven. Voor deze doelgroep is het fijn en praktisch als jij in gebarentaal kunt communiceren. Gebruik je nieuwe vaardigheid bijvoorbeeld tijdens vrijwilligerswerk of om een familielid of vriend met gehoorproblemen te ondersteunen. Daarnaast kan het in bepaalde beroepsgroepen zeker een voordeel zijn als jij gebarentaal spreekt. Bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs en de veiligheid kan het zeker een pré zijn als jij deze vaardigheid aan je CV kunt toevoegen.

Communiceren in een lawaaiige omgeving

In een lawaaiige omgeving communiceren is een behoorlijke uitdaging. Een cursus gebarentaal leren is dan ook een leuk én handig om te volgen met je vrienden. Zo hoef je tijdens een feestje of festival niet meer in elkaars oor te schreeuwen. Ook als je werkzaam bent in een lawaaiige omgeving (zoals een werk- of bouwplaats) kan het leren van gebarentaal erg handig zijn. Volg daarom samen met je collega’s een basiscursus. Onveilige situaties en ongemak op de werkvloer worden voorkomen.

Communiceren met baby’s

Voordat baby’s leren praten, kunnen ze al communiceren door middel van gebaren. Als jij een aantal kneepjes van gebarentaal onder de knie hebt, kun je dus al leren ‘praten’ met een baby. Dit is niet alleen super handig voor alle jonge ouders, maar ook voor mensen die werkzaam zijn met kleine kinderen. Het volgen van een cursus gebarentaal is dus wederom een welkome aanvulling op je CV als je bijvoorbeeld in de pedagogische sector of het onderwijs werkt.