Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Dingen die je in de winter kunt doen in je tuin

Er lijkt in de winter niet veel te doen in je tuin, maar niets is minder waar. Ook in de koude maanden zijn er klusjes die je niet kunt laten liggen tot het voorjaar. De volgende dingen moet je in de koude wintertijd aanpakken.

 

Maak de tuin vogelvriendelijk

In de winter moet je volgens een hand je helpen. Het belangrijkste is om hen te helpen met voedsel. De vogels hebben in deze koude periode vooral behoefte aan voedsel met veel vetten, zoals nootjes. Hierdoor bouwen de vogels zelf ook een vetlaag op, wat hen beschermt tegen de kou. Plaat sook een vogelhuisje onder je overkapping op maat.

Breng sfeer in je tuin

In de winter ziet alles er guur en grauw uit. Zonder een dikke laag sneeuw ziet je tuin er dus al snel een beetje kil uit. Daar kun je wat aan doen. Er zijn ook wintergroene en winterbloeiende planten die nog een beetje kleur geven aan je tuin. Denk aan planten als de Helleborus, Skimmia en de Viburnum. De viburnum ziet er mooi uit onder je verkapping op maat en ruikt ook nog lekker.

Geen vorst op je vijver

Wanneer de vijver bevroren is,, kan de CO2 waarde enorm stijgen door bijvoorbeeld rottende planten, hierdoor treedt er verzuring op in het water. Maak een opening in het ijs om dat te voorkomen. Dit hoeft niet meteen een groot wak te zijn. Plaats een pot warm water op het ijs zodat het ijs langzaam smelt.

 

Begin met verzorgen bloemen

Je kunt al voorbereidingen treffen voor het voorjaar door bloembollen te planten en onder je overkapping op maat te zetten. Narcissen, tulpen, hyacinten en krokussen zijn goede voorbeelden. Wacht hier wel mee tot de vorst volledig is verdwenen en de grond iets droger is. Als je de bollen in de volle grond plant, moet de grond luchtig zijn, hark de grond en haal onkruid weg.

https://handelsondernemingkirkels.nl/overkapping-op-maat/