Succesinbeeld
Image default
Sport

De relatie tussen Collageen en Huid-Haar-Nagels

Zoals je weet zijn er talloze stoffen in het lichaam te vinden die een belangrijke rol spelen bij het onderhouden van je huid en nagels. Eén van de belangrijkste stoffen die hier verantwoordelijk voor is, is nog altijd collageen. Zonder deze stof zouden je haar en je nagels broos worden en er niet bepaald mooi uitzien. Ben je benieuwd wat de relatie is tussen collageen en de conditie van jouw huid, haar en nagels? Neem dit artikel dan zeker even goed door, we hebben de belangrijkste info namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Het ondersteunen van je haargroei

Om te zien hoe collageen kan helpen voor je haar is het van belang om naar je haar zelf te kijken. Zoals je weet bestaat je haar uit diverse haarfollikels. Collageen is in staat om diverse soorten zuren te leveren die van belang zijn voor de productie van haarfollikels. Keratine is bijvoorbeeld een cruciaal bestanddeel voor de haarfollikel. Het groeiproces van haar heeft essentiële en niet-essentiële aminozuren nodig. Zonder deze zuren is het haar niet in staat om optimaal te groeien. Dit kan er bijv. voor zorgen dat je haar al snel flets wordt of dat je zelfs last krijgt van haaruitval. 

Terwijl essentiële aminozuren door het lichaam kunnen worden aangemaakt, moeten niet-essentiële aminozuren via onze voeding komen. Aangezien lang niet iedereen genoeg collageen binnen krijgt van zijn of haar dieet is het in veel gevallen handig om te supplementeren met een collageen booster. Met name de mensen die veganistisch of vegetarisch zijn zullen veel baat hebben bij een collageen booster. 

Van belang voor je nagels en huid

Naast het feit dat collageen een belangrijke rol speelt bij de natuurlijke haargroei is het ook van belang voor de conditie van je nagels en huid. Om de effecten van collageensupplementen op de nagels in kaart te brengen, voerden onderzoekers in 2017 een studie uit. Hierbij kregen 25 deelnemers gedurende 24 weken een dagelijkse dosis collageen van 2,5 gram. De resultaten toonden een aanzienlijke verbetering van 12% in de snelheid van nagelgroei en een vermindering van 42% in de frequentie van gebroken nagels. Ook bleek dat de huid strakker werd en dat er minder snel sprake was van een vermoeide huid rondom de ogen. 

Bestel vandaag nog de collageen booster van Sterrenstof

Indien je merkt dat jouw nagels erg broos zijn of dat je haar wat flets wordt dan is het goed mogelijk dat je last hebt van een collageen tekort. In dit geval is het verstandig om vandaag nog te kiezen voor de natuurlijke collageen booster van Sterrenstof. Door te kiezen voor onze collageen booster weet je zeker dat je in staat bent om eventuele tekorten op te vullen. Het feit dat de collageen booster in kan worden genomen middels je drinken maakt het dé aanwinst voor jou. Neem ook zeker een kijkje bij de vele andere supplementen die er hier op de site te vinden zijn!