Succesinbeeld
Image default
Woning en Tuin

Bespaar kosten door je huis te verkopen zonder makelaar

In de eerste maanden van dit jaar is de gemiddelde verkoopprijs van woningen enorm blijven stijgen, zo blijkt uit de cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Toch brengt de corona crisis waar we nu inzitten veel onzekerheden met zich mee met betrekking op de toekomst. Mensen komen hierdoor in zwaar weer te zitten en zien deze tijd als de juiste periode om hun panden te gaan verkopen en hier eventueel nog wat winst uit te halen. Dit is onder andere ook te zien op Funda. Het aantal huizen blijft hierop stijgen. Wanneer je je huis wilt verkopen, is dit niet alleen maar mogelijk met een makelaar maar er zijn ook andere alternatieven om je pand te verkopen. Één van deze manieren is bijvoorbeeld om het zelf te doen.

Als je je huis gaat verkopen via makelaar maak je altijd extra kosten. Bij het verkopen van je huis is een makelaar de bemiddelaar en rekent hiervoor een percentage als vergoeding. Het is zeker mogelijk om op deze kosten te besparen, door je huis zelf te gaan verkopen. Onder de particulieren wordt deze optie steeds populairder. Zelf je huis verkopen is mogelijk door zelf direct contact op te nemen met de koper. Helemaal nu veel mensen meer tijd over hebben door het thuiswerken, kan het de moeite en waard zijn om dit zelf te doen en zo kosten te besparen. Een belangrijk onderdeel hierbij is dat je van tevoren al nadenkt over de minimale prijs die je zou willen ontvangen bij de verkoop. Deze prijs bepaal je door te kijken naar recent verkochte huizen in de wijk en door een taxatierapport op te laten stellen door een expert. Wat je ook kan doen is je huis verkopen aan een investeerder of belegger. Hierbij zijn er voor beide partijen geen makelaars bij betrokken en krijg je vaak direct een bod op je woning. Zo voorkom je ook de onzekerheden wat betreft extra makelaarskosten en financieringsvoorbehoud. Ook kunnen er vaak flexibele voorwaarden worden opgesteld

Ook voor de eigenaren van beleggingspanden kan dit het juiste moment zijn om een pand te verkopen. Een beleggingspand is vaak voor een gedeelte of in zijn geheel verhuurd. Om een verhuurd pand helemaal leeg van verhuur te krijgen op de gewenste verkoopdatum is vaak niet mogelijk, dit komt door de verschillende huurcontracten die op dat moment nog lopen. Je kan bij verkoop van een pand de huurcontracten niet zomaar ontbinden. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om je beleggingspand te verkopen aan een belegger die bij de koop ook alle op dat moment lopende huurcontracten overneemt. Door de koop worden er dus geen huurcontracten gebroken, maar het pand wisselt alleen maar van eigenaar. Ook bij het verkopen van een beleggingspand aan een belegger heb je weer de voordelen dat er geen makelaarskosten bij komen kijken omdat er geen makelaar bij betrokken is. Dit geld ook voor de notariskosten, deze zijn volledig voor de aankopende partij. Daarnaast is de zekerheid die je hebt met verkopen aan een belegger veel groter omdat de koop vaak gewoon doorgaat, dit onder andere omdat er geen sprake is van financieringsvoorbehoud.

DamBorg is nou zo’n vastgoedinvesteerder. Ze kopen beleggingspanden onder andere in de randsteden en renoveren deze als dit nodig is. Ze bieden vrijwel altijd een marktconforme prijs en zijn absoluut niet gevoelig voor conjunctuurschommelingen. Neem contact op met DamBorg voor een volledig vrijblijvend bod op uw beleggingspand, ze gaan graag in gesprek met u!