Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Alles wat je wilt weten over duurzaam wonen in Limburg

De laatste tijd zijn stijgende energieprijzen regelmatig in het nieuws. De gasprijzen exploderen en sommige energieleveranciers hebben het moeilijk en verbreken zelfs hun contracten. Hoewel je de prijs niet kunt controleren, heb je wel verschillende opties om uw gasverbruik te verminderen. Zo voorkom je een hoge energierekening. Een goed voorbeeld hiervan is meer duurzaam leven. Dit kun je al met kleine dingen doen en kunnen al een groot verschil maken. Ben jij van plan om meer duurzaam te gaan leven of kun je wel wat duurzame tips gebruiken? En woon je daarnaast in Limburg? Lees dan zeker eens onderstaande tips!

Wat kun je binnenshuis doen?

Wat kun je bijvoorbeeld binnenshuis doen om uw gasverbruik te beperken en zo een hoge gasrekening te voorkomen? Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Dat kunnen zowel kleine of grote maatregelen zijn. Zelfs door je gedrag aan te passen valt er gas te besparen! Het merendeel van de huizen in Nederland is bijvoorbeeld nog niet goed geïsoleerd. Door je woning goed te isoleren, wordt de warmte beter vastgehouden en hoef je minder te verwarmen. Gemiddeld bespaar je het meeste met dak- en muurisolatie. Je kunt ook een kleinere installatie maken, bijvoorbeeld met een koellichaam. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zonnepanelen Limburg aan te leggen. Door middel van zonnepanelen Limburg kun je ook veel geld besparen op je energiekosten. Het aanleggen van zonnepanelen Limburg is uiteraard een investering, maar levert op de lange termijn veel op.

Wat doet Limburg?

De Provincie Limburg wil de komende jaren steeds meer gebruik maken van natuurlijke energie die goed is voor het milieu. Dat doen ze door energie te besparen, op te wekken en uit te wisselen. Maar ook door een betrouwbaar en vernieuwend netwerk aan te leggen voor energie en warmte. Natuurlijke energie gaat bijvoorbeeld over het effectief gebruiken van warmte. In Limburg is dat ook belangrijk; bijvoorbeeld voor de steden in Zuid-Limburg, en voor de glastuinbouw in Noord-Limburg. Daarom werkt de Provincie samen met bedrijven om kansrijke projecten te realiseren. Warmte-energie kan op verschillende manieren worden ingezet voor het milieu zoals door: geothermie, restwarmte en biomassa.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-limburg/