Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Alles over Elektra, het elektra blog van Nederland

Elektra blijft gewoon lastig om te begrijpen, daar valt niet omheen te draaien. Vaak wordt alles ook lastig beschreven waardoor het ook niet makkelijk is om te begrijpen. Alles over Elektra heeft daarom een elektra blog waarin alles op een makkelijke manier staat beschreven, het is namelijk belangrijk wel iets te weten over elektra aangezien je hier dagelijks gebruik van maakt. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe je moet handelen als je een stroomstoring denkt te hebben en hoe je de kans op kortsluiting zo klein mogelijk maakt. 

Wanneer heb je een stroomstoring

Wanneer je plotseling geen stroom meer hebt is het belangrijk om bij de buren te gaan kijken of zij stroom hebben, als de buren wel stroom hebben heb je last van een stroomstoring. Het is dan belangrijk om te gaan kijken waar de stroomstoring vandaan komt. Als eerste ga je kijken of de aardlekschakelaar is ingeschakeld, hierdoor kan je zien of er hoge spanning is vrijgekomen. Wanneer je niet weet hoe je moet handelen wordt aangeraden een elektricien te bellen, het beste is om een elektricien met een spoedservice te bellen omdat zij dan gelijk kunnen helpen, hierdoor ben jij snel van je stroomstoring af.

Hoe voorkom je kortsluiting

Helaas is kortsluiting niet te voorkomen, wel kan je de kans op kortsluiting zo klein mogelijk maken. Je maakt de kans op kortsluiting zo klein mogelijk door je huis goed stofvrij te houden, stof geleid namelijk stroom. Ook helpt het om geen oude apparaten zomaar in te pluggen, hier zit namelijk ook veel stof in of ze hebben veel spanning nodig, dit veroorzaakt een kortsluiting. Ook wordt afgeraden een stekker door te drukken als hij niet past, hierdoor komt namelijk vaak een vonkje vrij en dat is al genoeg voor een grote brand.