Succesinbeeld
Image default
Woning en Tuin

Zaken die van belang zijn bij belastingrecht

Belastingrecht wordt ook wel fiscaal recht genoemd. Deze rechtsvorm heeft allemaal te maken met de belastingplichtige en de belastingdienst. De belastingplichtige kan een privé persoon of een bedrijf zijn. Samen met een advocaat kan er worden gewerkt aan het vinden van oplossingen voor problemen die ontstaan zijn met de belastingdienst. Een advocaat op dit rechtsgebied is iets anders dan een belastingadviseur. Door gebruik te maken van de expertise van een belastingrecht advocaat kunnen geschillen worden opgelost die niet meer door een boekhouder of adviseur verwerkt of opgelost kunnen worden. De Belastingdienst heeft hier zelf informatie over, maar wanneer je er niet uitkomt dan kun je zelf ook stappen ondernemen. 

Fiscaal recht

In het fiscaal recht zijn alle regels opgenomen die betrekking hebben op het betalen en invorderen van belastingen. Dat gaat dan om belastingen die betaald moeten worden door particulieren en bedrijven. Belastingrecht is onderdeel van publiekrecht en kan ook tot het bestuursrecht worden gerekend. Als bedrijf moet er namelijk ook op veel verschillende vlakken belasting worden afgedragen wat als gevolg heeft dat er behoorlijk bestuur moet worden geleverd. Voor bedrijven gaat het dan om zaken als directe belasting en indirecte belasting. Directe belastingen zijn vorderingen als loonbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Een indirecte belasting die door alle bedrijven die diensten en goederen in Nederland aanbieden moet worden afgedragen is omzetbelasting, beter bekend als BTW.

Fiscale problemen

Als particulieren of bedrijven op fiscaal vlak in de problemen komen en een geschil hebben met de belastingdienst, dan is dat niet altijd door eigen schuld. Ook als dit wel het geval is, moet er naar een oplossing worden gewerkt. Daarom kan er gebruik worden gemaakt van een advocaat fiscaal recht. Die staat jou bij in het oplossen van de geschillen. Een dergelijke advocaat heeft vaak de nodige expertise en ervaring op het gebied van belastingrecht. Door de ervaring is het vaak mogelijk dat er vergelijkbare zaken zijn behandeld door de advocaat. Daardoor heb je ook een grotere kans dat je sneller tot een oplossing met een wenselijk eindresultaat kunt komen. De advocaat belastingrecht gaat dan ook verder waar de accountant of belastingadviseur tegen de muur loopt.

Hulp inschakelen

Als bedrijf of als particulier is het lastig om geschillen met de belastingdienst zelf op te lossen. Dat komt door de vele verschillende regels en procedures die er bij komen kijken. De advocaat staat jou bij en gaat samen met jou de strijd aan om de geschillen op te lossen met het best mogelijke resultaat voor jou. Samen gaan jullie in beroep en wordt er gewerkt naar een oplossing zodat jij of jouw bedrijf uit de problemen kunnen blijven of uit de problemen kunnen worden gehaald met de best mogelijke oplossing. Ben je op zoek naar een advocaat op het gebied van belastingrecht? Dan vind je hier een advocaat fiscaal recht wanneer je er zelf niet uitkomt.