Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat moet een moderne website allemaal doen?

 

Webdesign is een lastig vak, er is namelijk een bepaalde mate van zowel technische vaardigheden als creativiteit. Een simpele website in elkaar knallen, dat lukt iedereen wel. Zeker met moderne tools als bijvoorbeeld Jimdo. Daarmee kan men, puur met klikken en slepen, een relatief goede website in elkaar zetten. Maar deze websites worden natuurlijk nooit zo goed als een website die door een goed webdesign bureau in Rotterdam in elkaar gezet wordt. Dan is er natuurlijk wel een bepaalde mate van kennis nodig. Hier onder bespreken we kort wat noodzaken voor een goed werkende website.

 

Hoog scoren op Google

Een moderne website die goed in elkaar steekt moet natuurlijk hoog scoren op Google. Dit is namelijk de voornaamste manier waarop klanten worden binnengehaald; op bepaalde zoektermen hoog scoren op Google. Om goed te scoren op Google, of eigenlijk om überhaupt opgemerkt te worden door de zoekmachine, moeten bepaalde technische zaken aan de website helemaal in orde zijn. De website moet voor de zoekmachines makkelijk te begrijpen zijn.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid is een super belangrijk onderdeel van een goed werkende website. Wanneer de website namelijk niet gebruiksvriendelijk is kan hij nog zoveel bezoekers trekken, maar geen enkele bezoeker zal blijven hangen. Als de bezoekers niet blijven hangen is het lastig ze iets te verkopen en zal ook de zoekmachine de website niet snel gaan waarderen. Daarom is gebruiksvriendelijkheid een van den belangrijkste criteria van goed webdesign. Een doeltreffend ontwerp is een van de sleutelbegrippen binnen effectieve webontwikkeling. Aan de hand van makkelijke navigatie, duidelijke indelingen en pakkende teksten voelen de bezoekers zich helemaal thuis bij het onderwerp.

 

 

Responsiviteit

Responsiviteit is een van de meest belangrijke criteria van een goede website. De website moet namelijk op elk soort device goed te bekijken zijn. op smartphones, tablets, computers van verschillende maten moet de website gebruiksvriendelijk en informatief zijn. Zeker omdat er tegenwoordig zo veel verschillende soorten apparaten gebruikt worden voor het internetten is dit tegenwoordig heel belangrijk.