Succesinbeeld
Image default
Financieel

Wat is Ripple?

Ripple, je hebt er vast wel eens van gehoordZo niet dan zit je hier ook goed. Ripple is bedacht en gebouwd door het bedrijf Ripple Labs en is een cryptocurrencyIn dit artikel zul je meer te weten komen over Ripple, lees snel verder! 

Wat maakt Ripple anders dan bijvoorbeeld Bitcoin 

Ripple is cryptocurrency die de wereld is ingebracht door Ripple Labs. Ripple is de enige cryptocurrency die gemaakt is met steun van diverse grote banken. De Ripple is namelijk een transactie middel die ervoor zorgt dat grote bedragen in milliseconden kunnen worden verstuurd/ ontvangen. Je begrijpt dan vast ook wel hoe belangrijk dit is voor banken. Ook is de Ripple niet te minen zoals Bitcoins en andere cryptocurrency’s. Dit zorgt voor een stabiele koers omdat externe geen invloed hebben op de hoeveelheid Ripple’s in omloop.  

Welk probleem lost Ripple op?  

SWIFT-systeem, dit zegt je misschien niks. Maar het SWIFT-systeem is het huidige en standaard systeem voor internationale overboekingen en is al sinds 1974 in gebruik. Het probleem met dit oude systeem is dat het erg traag is en het dagen kan duren voordat het geld is overgeboekt. Dit kost niet alleen tijd, maar ook geld. Daarom zijn banken erg geïnteresseerd in een nieuw, sneller systeem. Het Ripple platform wil dit nieuwe snellere transactiesysteem zijn. Met het Ripple platform kunnen internationale transacties namelijk binnen enkele seconden worden afgerond en dit volledig gratis. 

Waarom zou je als particulier dan Ripple kopen? 

Zoals je leest is de Ripple gemaakt voor banken. Maar Ripple maakt gebruik van een cryptocurrency, de XRP. De Ripple koers is dan ook voor iedereen te zien en de Ripple kopen mag iedereen! Dit heeft een goede reden. Het oprichten van een goed systeem voor banken is het eerste doel van Ripple Labs, maar zij willen later ook naar de particuliere markt. Daarnaast is het maken van zo’n groot systeem erg duur en er gaan veel arbeidsuren inzitten om het maximale eruit te halen. Vandaar dat iedereen de Ripple cryptocurrency kan inzien en kopen. Het is Ripple Labs zijn manier van investeren waar de investeerder ook winst/ profijt uit kan halen.