Succesinbeeld
Image default
Aanbiedingen

Waarom zou je chiptunen

Als je geintereseerd bent in het upgraden of aanpassen van je auto, dan heb je waarschijnlijk gehoord over motor chip tuning. Of de ECU nu wordt gewijzigd, de motor opnieuw wordt ingeklaerd of er een performance chip wordt toegevoegd, de verandering in de software kan een groot verschil maken in hoe je voertuig functioneert. Er zijn meerdere voordelen die bij Chiptuning Limburg komen kijken, in deze blog zullen wij hier enkele aspecten van toelichten.

Je krijgt meer pk’s

Wanneer de ECU uit de fabriek wordt geleverd bevat hij conservatieve software-instellingen, en dat omvat power-instellingen. Deze helpen de auto stabieler te zijn onder verschillende omstandigheden, maar het betekent ook dat er wat vermogen achterblijft. Chiptuning kan de brandstof/luchtverhouding en timing veranderen om je auto extra vermogen en koppel te geven.

Je krijgt meer brandstofefficiëntie

Lange tijd werd het tunen van motorchips bijna uitsluitend gebruikt om meer vermogen uit voertuigen te halen. De recente nadruk op brandstofefficiëntie en milieubeweging heeft daar echter verandering in gekomen. De juiste chiptuning kan een aanzienlijk verschil maken in je brandstofverbruik. Het kan het aantal pk’s verlagen, maar veel auto’s hebben toch al veel meer macht dan ze nodig hebben voor het dagelijks rijden.

Het zijn betaalbare upgrades

Er zijn tal van upgrades die je pk’s kunnen verhogen of je brandstofverbruik verbeteren. Een aangepast uitlaatsysteem kan bijvoorbeeld een groot verschil maken. Maar deze kosten, en vereisen veel arbeid om correct te installeren. Chip tuning, aan de andere kant, is een veel meer betaalbare optie. Zelfs als je extra betaalt om de tuning door een pro-winkel gedaan te krijgen, is het nog steeds goedkoper dan andere opties.

Het is eenvoudig te installeren

Een groot deel van die betaalbaarheid komt voort uit het installatiegemak. Universele diagnostische poorten maken het gemakkelijk om nieuwe motorchips of chipmanagement-eenheden aan te sluiten op het bestaande systeem zonder de ECU uit elkaar te halen. Dit vermindert op de noodzakelijke arbeid immensely. Dit maakt het extra betaalbaar om de chip tuning gedaan door een pro, omdat de arbeidskosten laag zijn.

https://cts-chiptuning.com/