Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Waarom meubels voor kantoor een goede investering is

De meubels die in jouw kantoor staan zijn van invloed op de gezondheid en de productiviteit van jouw werknemers. Heb je een bestaand kantoor of ga je een kaal kantoor inrichten? Denk dat goed na over welke meubels je aanschaft maar ook waarom je ze aanschaft en waar je ze aanschaft. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Officetopper.com om inspiratie op te doen.

Fysieke gesteldheid van medewerkers

Bij het aanschaffen van kantoor meubels moet je rekening houden met de werknemers. Sommige stoelen zien er misschien prachtig uit voor een eerste indruk, maar zijn niet gemaakt om acht uur per dag op te zitten. Het resultaat wat hier uitkomt is dat medewerkers fysieke klachten kunnen krijgen zoals rugklachten of pijnlijke schouders. Dit kan alle gevolgen van dien krijgen. Investeren in een goede ergonomische stoel of bureau is daarom een verstandige keuze. Zo krijgen je werknemers de fysieke steun die nodig is met acht uur per dag zitten en zijn er aanpassingsmogelijkheden, zoals de hoogtes instellen van de stoelen of bureaus, dat zelf staand werken mogelijk maakt.

Emotionele gesteldheid van medewerkers

Niet alleen de fysieke impact ervaart de effecten van goed kantoormeubilair maar ook de emotionele gesteldheid ervaart impact hiervan. De meeste werknemers zijn nou eenmaal een groot deel van hun leven op kantoor aan het werk. Een werkruimte die dan met zorg is samengesteld door jou als werkgever heeft een positief effect op jouw werknemers. Wanneer de werknemers zich comfortabel, gelukkig en gewaardeerd voelen op hun werkplek zullen ze gemotiveerder zijn, minder vaak ziek zijn en betere resultaten boeken. Denk hierbij niet alleen aan de type meubels maar ook aan hoe je het plaatst op de werkplekken. De meeste werknemers werken graag samen met hun collega’s. Bij de inrichting kan je dus goed rekening houden met hoe je de bureaus plaats zodat ze bijvoorbeeld gemakkelijker kunnen overleggen maar wel op hun eigen werkplek kunnen blijven.

Investering maakt waardering

Twijfel niet langer om te gaan kijken naar de inrichting van jouw kantoor! Het investeren in goed meubilair zorgt ervoor dat je gelukkigere werknemers zult krijgen en een betere productiviteit krijgt. Het is dus niet alleen belangrijke voor de medewerkers, maar ook voor de groei van het bedrijf. Vergeet vooral niet te luisteren naar de wensen van jouw medewerkers. Neem ze mee in het proces tot het maken van de beste werkplek en pluk de winstgevende vruchten hiervan. Ga vandaag nog op zoek naar een betrouwbare meubelzaak om de beste meubels aan te schaffen!