Succesinbeeld
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten kleurstoffen voor het bakken

Als je gek bent op het bakken van taarten, cakes, muffins en koekjes, ken je vast wel de kleurstoffen. Met een kleurstof kun je een baksel een vrolijke kleur geven. Ideaal als je bijvoorbeeld een themafeestje hebt, of een baksel wilt opvrolijken. De meest bekende kleurstof is de vloeibare variant, maar er zijn nog meer verschillende kleurstoffen. Ben je benieuwd naar deze varianten? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Vloeibare kleurstof

De vloeibare kleurstof is de bekendste variant als het gaat om kleurstoffen bij het bakken. Deze kleurstof zit in een flesje en door de handige dop zijn de kleurstoffen gemakkelijk te doseren. Op die manier kun je druppel voor druppel de kleurstof aan de bakmix toevoegen, totdat je de juiste kleur bereikt hebt. De vloeibare kleurstoffen zijn vaak op waterbasis en kunnen een smaakje hebben. Als je geen smaak aan jouw baksel wilt, is het belangrijk om de smaakloze variant te bestellen. 

 

Poeder kleurstoffen

Naast vloeibare kleurstoffen, zijn er ook poeder vloeistoffen. Deze hebben natte, vloeibare samenstelling maar juist een droge poedervormige samenstelling. Deze poeder is ideaal als je een baksel gaat maken die gevoelig is voor vloeistof, bijvoorbeeld macarons. Bij macarons is de juiste verhouding erg belangrijk en daarom is het niet verstandig om er extra vloeistof bij te voegen. Dan is de poeder kleurstof dus ideaal!

 

Ontdek de vele mogelijkheden 

Naast de vloeibare kleurstof en de poeder kleurstof, zijn er nog meer soorten kleurstoffen, zoals gel, airbrush en spray. Ben je benieuwd naar deze vormen van kleurstof? Neem dan een kijkje op de website van Baktotaal Bouwhuis en ontdek het grote aanbod aan kleurstoffen. Heb je een vraag over de ingrediënten of samenstelling van een bepaalde kleurstof? Neem dan contact op met Baktotaal Bouwhuis en laat je adviseren over de mogelijkheden.

https://www.bouwhuis.com/